Laatste nieuws:

, 13 september 2022 13:26

TCPM nieuwe kennispartner Solar Boat Twente

TCPM Ingenieurs & Adviseurs heeft zich als kennispartner verbonden aan Solar Boat Twente. Het bedrijf ondersteunt het team van ambitieuze studenten met een financiële bijdrage en met name door het delen van kennis en ervaring. Mark Tuinte, directeur van TCPM, licht toe: “We hebben ze een soort strippenkaart gegeven, hiermee kunnen zij onze expertises naar eigen wens inzetten. Onze senior engineers stellen hun technische kennis ter beschikking en onze projectmanagers helpen met het opzetten en inrichten van de projectorganisatie.”

V.l.n.r.: Jan Hein Swillens (student UT), Nikita de Haan (studente UT), Tom Verveld (adviseur engineering TCPM), Bart Grandiek (manager TCPM Oost) en Thomas Schaap (engineer TCPM)'
V.l.n.r.: Jan Hein Swillens (student UT), Nikita de Haan (studente UT), Tom Verveld (adviseur engineering TCPM), Bart Grandiek (manager TCPM Oost) en Thomas Schaap (engineer TCPM)
1/1
De eerste contacten tussen beide werden gelegd via Thomas Schaap, engineer bij TCPM en oud-teamlid van Solar Boat Twente. Na verdere verdieping in het project en de toekomstgerichte, duurzame doelstellingen raakte het ingenieurs- en adviesbureau almaar enthousiaster. "Zij ontwerpen, bouwen en optimaliseren een duurzame zon-aangedreven boot, dat is natuurlijk een onwijs gave uitdaging", begint Bart Grandiek, manager van kantoor TCPM Oost, te vertellen. "Alles wat daar op het gebied van techniek alleen al bij komen kijken, spreekt ons erg aan. Maar ook de samenwerking als projectteam en de ontwikkelingen die zij allen doormaken, daar dragen wij graag vanuit onze deskundigheid een steentje aan bij."

Van harte

Kennisdeling is een belangrijk onderdeel binnen TCPM, niet alleen intern zoals bij de TCPM Academy, maar ook met opdrachtgevers en de volgende generatie. "De toewijding waarmee deze studenten aan dit project werken, dat stimuleren wij van harte", benadrukt Tom Verveld, adviseur engineering bij TCPM. Het uiteindelijke doel is een succesvolle deelname aan prestigieuze wedstrijden met deelnemers van over de hele wereld. Maar voor beide partijen is de weg ernaartoe nog veel waardevoller. TCPM kijkt uit naar een enorm leerzaam proces. Tuinte: "Niet alleen voor hun, maar ook voor ons. We verwachten elkaar te inspireren en samen bij te dragen aan duurzame innovaties voor de maritieme sector."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden