Laatste nieuws:

, 20 juni 2022 14:42

HELUKABEL breidt uit met kabelrupsen en geassembleerde kabels

De HELUKABEL Groep heeft eerder dit jaar ekd gelenkrohr en Sangel Systemtechnik overgenomen. Eerstgenoemde gaat als zusteronderneming EKD Systems verder. EKD, Gevestigd in Erkrath bij Düsseldorf ontwikkelt en vervaardigt kabelrupsen. Sangel Systemtechnik, met het hoofdkantoor in Bielefeld, heeft zich sinds de oprichting in 1996 toegelegd op kabelassemblage en systeemassemblages.

'
1/1
EKD, opgericht in 1970, is gespecialiseerd in het ontwikkelen en vervaardigen van op maat gemaakte kabelrupsen van staal, rvs en kunststof (foto). Het bedrijf richt zich op toepassingsspecifieke systeemoplossingen op basis van klantwensen, in kleine tot middelgrote hoeveelheden. Hiervoor beschikt het bedrijf over bewerkingscentra, een eigen matrijzen- en matrijzenmakerij en een kunststof spuitgietafdeling. "We zijn erg blij dat we een opvolgingsplan hebben bereikt met HELUKABEL, dat de banen van ons team voor de lange termijn zal veiligstellen", leggen de vorige eigenaren Ansgar en Holger Klein uit.

Aan boord

Sinds de oprichting in 1996 is Sangel Systemtechnik uitgegroeid tot een van de toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige, industriële kabelassemblages en complete systeemassemblages voor de machine- en installatietechniek. Het bedrijf werkt al vele jaren nauw samen met HELUKABEL. "Wij verheugen ons op een verdere intensivering van onze samenwerking en de daaruit voortvloeiende synergie om aan de steeds hogere eisen van onze klanten te kunnen voldoen", verklaart directeur Frank Sangel, die samen met de rest van het managementteam aan boord blijft.

Belangrijke stap

Beide overnames zijn een belangrijke stap om een leverancier van systemen en oplossingen te worden - niet alleen losse componenten, maar ook complete, voorgemonteerde en gebruiksklare assemblages. Het doel is om het aanbod van op maat gemaakte totaaloplossingen verder uit te breiden, met name voor aandrijf- en automatiseringstechniek - ook in samenwerking met onze dochterondernemingen Robotec Systems en nu ook dus EKD Systems.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden