Laatste nieuws:

, 21 maart 2024 16:29

Bosch Rexroth, Schunk en Siemens genomineerd voor Hermes Award 2024

De volgorde is louter alfabetisch en zegt weinig over de kansen, maar Bosch Rexroth, Schunk en Siemens zijn genomineerd voor de Hermes Award 2024. De uitendelijke winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de openingsceremonie van de Hannover Messe op 21 april.

Bosch Rexroth is genomineerd voor de Hermes Award 2024 voor een systeem voor de industriële ontmanteling en recycling van batterijen uit elektrische voertuigen. '
Bosch Rexroth is genomineerd voor de Hermes Award 2024 voor een systeem voor de industriële ontmanteling en recycling van batterijen uit elektrische voertuigen.
Rechts
1/3
Al meer dan 20 jaar reikt Deutsche Messe AG de prijs uit noemt het de belangrijkste internationale prijs in de branche. De prijs is een erkenning voor een product of oplossing die blijk geeft van een opmerkelijk hoog niveau van technologische innovatie. Een belangrijk criterium voor de winst is dat het niet om een ontwikkeling moet gaan maar sprake maar dat product of project minstens klaar zijn voor de markt

‘Creativiteit en innovatiekracht'

Juryvoorzitter en voorzitter van de Fraunhofer-Gesellschaft, prof. Holger Hanselka: "Ook dit jaar toonden de ingediende aanvragen een uitstekende creativiteit en innovatiekracht. Het hele scala aan moderne productietechnologiekwesties wordt vertegenwoordigd door de drie genomineerde producten: automatisering, recycling en grondstofbesparende toeleveringsketens. Op deze manier tonen ze het belang aan van productietechnologieën voor een samenleving die naar de toekomst kijkt. Ik ben enthousiast over de komende directe uitwisseling met deze vernieuwers en anderen op de Hannover Messe."

Recycling van elektrische voertuigbatterijen

Bosch Rexroth is genomineerd voor een systeem voor de industriële ontmanteling en recycling van batterijen die worden gebruikt in elektrische voertuigen. Het complete proces van transport tot ontladen en de recycling wordt met deze automatiseringsoplossing met een factor 100 versneld. De restenergie uit de batterijen wordt direct in het proces gebruikt of aan het elektriciteitsnet geleverd. Door recycling kan tot 95 procent van de chemische elementen worden teruggevoerd naar het productieproces en gericht worden hergebruikt.

Pakken wat je pakken kan

De jury is ook gecharmeerd van Schunks 2D Grasping Kit. De applicatiekit bestaat uit een camera met lens, een industriële pc, AI-software en een applicatie-specifieke grijper. Innovatief is de op AI gebaseerde modellering van componentvarianten en de overdracht naar een kleinere trainingsdataset, waardoor de trainingstijd voor herkenning wordt verkort. Zelfs bij wisselende licht-, kleur- of achtergrondomstandigheden zorgt de intuïtieve gebruikersinterface voor een betrouwbare hantering van verschillende onderdelen die willekeurig op een transportband, tray of voorraadtafel zijn gerangschikt. Hierdoor kunnen repetitieve sorteer- of logistieke taken met weinig kosten worden geautomatiseerd.

‘Groene' managementtool

Ook de SiGREEN CO2-managementtool van Siemens maakt kans op de Hermes Award 2024. SiGREEN - dat in 2021 op de SPS in Neurenberg is geïntroduceerd - maakt emissies in de hele toeleveringsketen in realtime inzichtelijk. Het systeem maakt gebruik van werkelijke gegevens in plaats van statistische gemiddelden. Zo kan de hele toeleverketen in kaart worden gebracht om de koolstofvoetafdruk (PCF - Product Carbon Footprint) van het product te helpen verkleinen. Gevoelige gegevens worden uitgewisseld tussen bedrijven binnen een beschermde ruimte. Bijderijven kunnen met SiGREEN op elk moment de PCF voor toeleveringsketens en producten verifiëren.

Hannover Messe

De Hannover Messe wordt dit jaar gehouden van 22 tot en met 26 april met als thema ‘Energizing a Sustainable Future'. Dit jaar heeft de industriebeurs Noorwegeb verkozen tot partnerland. Belangrijke onderwerpen zijn onder meer Industrie 4.0/Manufacturing-X, Energy for Industry, digitalisiering/AI en machine-learning, ‘koolstofneutrale' productie en waterstof en brandstofcellen. Het programma wordt aangevuld met een reeks conferenties en fora.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden