Laatste nieuws:

, 12 december 2019 14:21

ICT reparatieshop We-Pair leert ICT-studenten communiceren

Op het Leerpark in Dordrecht is een nieuw leerwerkbedrijf geopend. Bij We-Pair, een samenwerking tussen ROC Da Vinci College, de Dordtse Computerhandel en Myphonerepair, kan iedereen terecht voor onderhoud en reparatie van computer, laptop en smartphone.

'
1/1

Da Vinci organiseert in dit leerwerkbedrijf dynamisch onderwijs voor studenten ICT van alle leerniveaus en geeft hiermee haar opleidingen in de richting ‘IT systems and devices' een nieuwe dimensie. We-Pair organiseert ook workshops voor senioren.
DCH en MPR werken al langere tijd samen met het ROC op het gebied van ICT-stages, reparaties en de levering van materialen. De ondernemers en de onderwijsinstelling signaleerden bij veel studenten een barrière om in de winkel taken uit te voeren. Vooral communicatie met klanten is een punt van aandacht voor de jongens en meisjes. "Zo is het idee ontstaan om een op onderwijs gefocust filiaal op te zetten waarin het leren in de praktijk helemaal centraal staat," vertellen de ondernemers Arjan Rutten en Nico van Vendeloo. "Wij zijn We-Pair samen met Da Vinci gestart vanuit sociaal-ondernemerschap. Met deze opzet dragen wij bij aan verbetering van het onderwijs en zetten we in op duurzaamheid. Eigenlijk vangen we wel drie vliegen in één klap; we geven een product een tweede of derde leven, zorgen dat iemand ervan leert en kunnen producten wat lager geprijsd aanbieden. Zo worden goede ICT-producten en mobiele bereikbaarheid ook toegankelijk voor lagere inkomens doelgroepen."

Met ICT-studenten aan de slag

In de strak ingerichte reparatieshop van We-Pair voeren ICT-studenten dagelijks onder begeleiding van een docent of personeel van DCH en MPR diverse werkzaamheden uit. Zij werken aan het versnellen van oude pc's, het repareren van smartphones of het uitvoeren van een compleet nieuwe installatie op een oude laptop. Opdrachten komen binnen vanuit het bedrijfsleven, van Da Vinci- studenten en medewerkers of zijn afkomstig van inwoners uit Dordrecht. We-Pair biedt eveneens een selfservice balie waar de bezoeker, begeleid door een student, zelf aan de slag kan. De begeleidende rol van student naar gebruiker heeft We-Pair doorgevoerd in haar workshops gericht op senioren. Tijdens deze bijeenkomsten leren ouderen van studenten om te gaan met smartphones en hoe zij veilig kunnen internetten.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden