Laatste nieuws:

, 18 november 2019 10:48

Wim van der Hoek Award voor UT-alumnus Sven klein Avink

Sven klein Avink heeft de Wim van der Hoek Award gekregen. Klein Avink is aan de Universiteit Twente afgestudeerd op het opnemen van visco-elastische elementen in elastische scharnierconstructies om de effecten van overbepaaldheid op te vangen. “Een belangwekkende toevoeging aan Des Duivels Prentenboek van Wim van der Hoek”, aldus de jury.

Sven klein Avink'
Sven klein Avink
1/1
De prijs, die ook wel Constructeursprijs wordt genoemd, werd op de Precisiebeurs uitgereikt door de DSPE. De jury onder voorzitterschap van DSPE-bestuurslid Jos Gunsing (MaromeTech): "Dit werk voegt een extra paragraaf, en uitdrukkelijk een materiaaleigenschap-component, toe aan Des Duivels Prentenboek (DDP), het standaardwerk van Wim van der Hoek. Sven benadert de thematiek zowel analytisch, numeriek als experimenteel; daarmee creëert hij optimaal begrip. Het werk biedt extra mogelijkheden voor constructeurs om de werkingsruimte van bladveerconstructies te verruimen. Hij geeft een prima kwantificatie van de visco-elastische effecten tot op het niveau van de impact op de eigenmodi/eigenfrequenties." Tevens ziet de jury kansen voor een vervolg: "Als suggestie zouden we graag de veralgemenisering naar andere elastische scharnierconstructies en/of de toepassing op een complete constructie gerealiseerd zien."
De Wim van der Hoek Award wordt jaarlijks uitgereikt voor het beste afstudeerwerk op het gebied van het construeren in de werktuigbouwkunde aan de technische universiteiten en de hogescholen in Nederland en België. Criteria bij de beoordeling van de afstudeerverslagen zijn kwaliteit van het ontwerp, onderbouwing en innovativiteit, alsmede de geschiktheid voor gebruik in het onderwijs.
De jury ontving dit jaar 3 nominaties, ingediend door de afstudeerbegeleider/hoogleraar van de betreffende student, van Fontys Hogeschool Engineering in Eindhoven, TU/e en UT. "In alle gevallen was sprake van kwalitatief hoogwaardig werk waarin heel verschillende thema's systematisch worden aangepakt van ontwerp tot en met experiment", aldus de jury.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden