Laatste nieuws:

, 16 mei 2019 16:16

White paper EN 50598: besparen met ketenefficiency

De bezorgdheid met betrekking tot het klimaat en de menselijke invloed hierop neemt toe. Ook in aandrijfland is men zich hiervan bewust. Ongeveer 70 procent van het industriële stroomverbruik gaat naar aandrijvingen, dat kan en moet duurzamer.

Door de toegenomen efficiëntie zijn componenten ook kleiner en dus goedkoper te kiezen.'
Door de toegenomen efficiëntie zijn componenten ook kleiner en dus goedkoper te kiezen.
1/1
Elsto gaat in haar white paper ‘Besparen met ketenefficiency' dieper in op de Europese norm EN 50598. De nieuwe normenreeks geeft handvatten voor de efficiëntie van complete aandrijfsystemen. Met slimmere mechanische aandrijfcomponenten en aansturingen zijn besparingen van rond de 35 procent te realiseren.
Efficiëntie is essentieel
Wereldwijd stijgt het aantal geïnstalleerde elektromechanische aandrijfsystemen. Elektromotoren zijn gemiddeld al een stuk efficiënter dan vroeger, dankzij de al langer bestaande IE-regelgeving. Toch zijn verdere efficiëntie maatregelen nodig om gestelde klimaatambities enigszins te realiseren en de enorme groei te compenseren.
Lees hier de volledige white paper.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden