Laatste nieuws:

, 23 april 2019 10:41

Huisman scoort order voor megakraan bij bouw windturbines

Huisman heeft een order ontvangen voor het design, de engineering, de bouw en levering van de hoofdkraan op het nieuwste windturbine-installatieschip van Jan De Nul, de Voltaire. De kraan heeft de capaciteit om de volgende generatie offshore windturbines te kunnen installeren.

De Voltaire wordt uitgerust met de grootste leg encircling crane die ooit voor een windturbineinstallatieschip is gebouwd en zal middels een fly-jib de grootste haakhoogte ter wereld krijgen. Het hijsvermogen is ruim 3000 ton. (Beeld: Huisman)'
De Voltaire wordt uitgerust met de grootste leg encircling crane die ooit voor een windturbineinstallatieschip is gebouwd en zal middels een fly-jib de grootste haakhoogte ter wereld krijgen. Het hijsvermogen is ruim 3000 ton. (Beeld: Huisman)
1/1
Deze turbines kunnen 270 meter hoog zijn en hebben wieken van 120 meter lang. De Voltaire wordt uitgerust met de grootste leg encircling crane die ooit voor een windturbineinstallatieschip is gebouwd en zal middels een fly-jib de grootste haakhoogte ter wereld krijgen. Het hijsvermogen is ruim 3000 ton. Dankzij het door Huisman ontwikkelde gesegmenteerde zwenklager kan het kraangewicht daarbij laag blijven. Het aandrijfsysteem is volledig elektrisch.
Het schip wordt gebouwd bij de scheepswerf Cosco Shipping Heavy Industry in China. De kraan wordt gebouwd bij Huismans Chinese productielocatie in Xiamen en op de werf geïnstalleerd.
Midden 2018 won Huisman ook al Jan De Nul's order voor de ontwikkeling en productie van 's werelds grootste monopile gripper voor windturbine installatieschip Vole au vent. Deze gripper wordt de komende maanden opgeleverd.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden