Laatste nieuws:

, 16 april 2024 20:11

Nu bestellen – volgend jaar elektrisch (leren) vliegen

De B23 Energic kan worden besteld. Moet je wel een vliegschool of opleidingsacademie voor piloten hebben. Alleen dan willen vliegtuigfabrikant BRM Aero en H55 dat de volledig elektrische aandrijving heeft ontwikkeld en gemaakt je de elektrische tweezitter leveren. en dan kunnen begin 2025 als de toestellen worden geleverd, de vlieglessen – niet meer dan een uur - beginnen.

'
1/1
De B23 Energic is een elektrisch vliegtuig met een maximaal startgewicht van 850 kg, een vliegtijd van 60 minuten plus reserves en een oplaadtijd van een uur (afhankelijk van omgevingsomstandigheden en beschikbare stroom). De beloftes: het lagere eigendomskosten en de flexibiliteit om batterijen te upgraden aan het einde van hun nuttige levensduur in het vliegtuig. Het toestel is deze week te zien op de Aero in Friedrichshafen.

Voorbestellen

Omdat er al een grote vraag is naar de B23 Energic, accepteert BRM Aero nu voorbestellingen voor het vliegtuig en doet het een speciale aanbieding voor de eerste 20 vliegtuigen voor vliegscholen die staan te popelen om een volledig elektrische en schone oplossing voor pilotenopleidingen te omarmen. Door een voorbestelling te plaatsen, positioneren klanten zich niet alleen in de voorhoede van de elektrische luchtvaart, maar profiteren ze ook van speciale voorwaarden.

Certificeringsproces

BRM en H55 verwachten het certificeringsproces snel af te ronden. Het B23 vliegtuig met verbrandingsmotor is al gecertificeerd als CS-23 vliegtuig en er wordt al mee gevlogen in veel vliegscholen. Na de goedkeuring van de productie- en ontwerpcertificering heeft de voortstuwings- en batterijtechnologie van H55 de goedkeuring van EASA ontvangen voor de Compliance Check List. Dit is een belangrijke stap op weg naar de formele certificering van het volledige elektrische aandrijfsysteem van H55 in de categorie algemene luchtvaart CS 23, dat de motor, motorcontroller, accupacks en energiebeheersystemen omvat. Uiteindelijk moet dit de weg vrijmaken voor vliegtuigen met maximaal 19 zitplaatsen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden