Laatste nieuws:

, 16 april 2019 12:01

Rittal bouwt nieuwe fabriek voor kleine behuizingen: Industrie 4.0 door een roze bril

Met haar nieuwe fabriek in Haiger, waar de nieuwe AX compact en KX kleine behuizingen van de band rollen, haalt Rittal het dna van Industrie 4.0 binnenshuis. Industrie 4.0 door een roze bril. Letterlijk, want elke robot, agv of railbaan loopt keurig in de pas met de kenmerkende roze huiskleur.

De nieuwe fabriek in Haiger, waar de nieuwe AX compact en KX kleine behuizingen van de band rollen; Industrie 4.0 door een roze bril. '
De nieuwe fabriek in Haiger, waar de nieuwe AX compact en KX kleine behuizingen van de band rollen; Industrie 4.0 door een roze bril.
1/1

Aandrijven en Besturen mocht vorige maand een ronde maken door de nieuwe fabriek. Maar liefst 250 miljoen euro werd er uitgetrokken om een geavanceerde productiefaciliteit neer te zetten voor de nieuwe compacte en kleine behuizingen. De leverancier van behuizingen, stroomverdeling, klimaatbeheersing en IT-infrastructuur wilde "een fabriek die volledig is afgestemd op de principes van Industrie 4.0", zoals Friedhelm Loh, eigenaar en CEO van de Friedhelm Loh Group, het omschrijft.
De hallen beslaan zo'n 24.000 m2 en bieden onderdak aan honderd hightech machines die dagelijks zo'n 9.000 AX- en KX-behuizingen produceren. De Rittal-plant in Haiger is in hoge mate geautomatiseerd. Aan het einde van het productieproces worden de afzonderlijke assemblages automatisch samengevoegd en wordt een QR-code toegepast voor identificatie en verdere verwerking door de klant. Machines en handling communiceren met elkaar en met de besturing via industriële 4.0-compatibele communicatienetwerken. Materialen en componenten worden verplaatst door middel van twintig agv's. Ook het verpakken, markeren en overbrengen naar het distributiecentrum gebeurt automatisch.

Lees deze volledige reportage deze maand in Aandrijven en Besturen

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden