Laatste nieuws:

, 14 februari 2019 14:44

Besturingstechniek, automatisering en machinebouw: Demoweek bundelt expertises

Acht bedrijven in de omgeving van Ede en Veenendaal openen van 19 tot en met 22 maart gezamenlijk hun deuren tijdens de Demoweek voor demonstraties. Onder meer Heidenhain, Mitutoyo en Cellro doen mee.

Acht bedrijven in de omgeving van Ede en Veenendaal openen van 19 tot en met 22 maart gezamenlijk hun deuren tijdens de Demoweek voor demonstraties. '
Acht bedrijven in de omgeving van Ede en Veenendaal openen van 19 tot en met 22 maart gezamenlijk hun deuren tijdens de Demoweek voor demonstraties.
1/1

Automatisering, precisiebewerking, multitasking, meettechniek, additive manufacturing en besturingstechniek staan centraal tijdens de midweek. Thema van de Demoweek 2019 is ‘verbinden'. Technische bedrijven werken immers constant samen aan de nieuwste ontwikkelingen.

Heidenhain Application Center 

Zo opent Heidenhain letterlijk de deuren van het nieuwe Application Center, waar demonstraties en workshops worden gehouden. Hier kunnen bezoekers terecht met al hun programmeer- en applicatiekwesties. Mitutoyo laat als fabrikant van precisiemeetapparatuur zien dat de toekomst van precisiemetingen ligt in innovatieve softwareoplossingen die het volledige potentieel van meetapparatuur naar voren halen. IoT verbindt verschillende machines met het netwerk, waardoor productieprocessen in realtime kunnen worden gemonitord. Cellro geeft tijdens de vierdaagse advies in één van de workshops en in het democentrum.

Machinebouw, sofftware en gereedschappen

De overige deelnemers zijn:
- Bemet; leverancier van bedrijfssoftware voor maakbedrijven als ERP, kwaliteits- en gereedschapsbeheer en CAD/CAM
- Bendertechniek; ontwikkelingen op het gebied van de verspanende metaalbewerkingsmachines en 3D industriële printtechnieken
- DMG Mori; machinefabrikant
- Dormer Pramet; gereedschappenleverancier in high-performance volhardmetaal boren, materiaal specifieke tappen, economische frezen voor hoge voeding en frezen voor hogere productiviteit bij 5-assig frezen in o.a. matrijs en vormenbouw.
- Dymato; nieuwste ontwikkelingen op het gebied van draaien, frezen en eroderen en cobots.
De Demoweek duurt van 19 tot en met 22 maart in Ede en Veenendaal. Op de website staat een plattegrond waar alle bedrijven te vinden zijn.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden