Laatste nieuws:

5 februari 2019 11:24

Heidenhain opent Application Center tijdens Demoweek

Heidenhain neemt tijdens de Demoweek een nieuw Application Center in Ede in gebruik. Samen met partners gaat de levercier hier in workshops, seminars en scholingen de mogelijkheden van state-of-the-art verspaningstechnologie demonstreren. Tijdens de Demoweek wordt afgetrapt met live demonstraties van Connected Machining.

Heidenhain neemt tijdens de Demoweek een nieuw Application Center in Ede in gebruik. '
Heidenhain neemt tijdens de Demoweek een nieuw Application Center in Ede in gebruik.
1/1
Meer over
Bedrijven
"Klanten komen steeds vaker met applicatievragen naar ons toe. Daarom hebben we met Peter Jansen al een ervaren applicatie-engineer aangetrokken. Met dit Application Center zetten we de volgende stap om klanten te helpen alle functionaliteiten uit hun CNC-besturing te halen", zegt Paul Venema, accountmanager Machine Tools bij Heidenhain.

Meetcyclus en Connected Machining

Tijdens de Demoweek demonstreert Bemet samen met Heidenhain hoe je een cyclus voor een meettaster kunt programmeren in je CAM-software en de meetcyclus automatisch te laten uitvoeren door de machine. Voor bedrijven die automatiseren is dit een toepassing die onbemand precisie-bewerken dichterbij brengt.

Het team van Heidehain demonstreert verder Connected Machining. Met dit product vertaalt het bedrijf machinedata naar informatie over de effectiviteit van de CNC-machines. "Grotere bedrijven werken al veel langer met dergelijke softwarepakketten. Wij hebben nu een universele oplossing waardoor Industrie 4.0 ook bereikbaar wordt voor het mkb", aldus Venema.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb