Laatste nieuws:

, 7 februari 2019 15:43

“NEN 4010 eyeopener voor installerend Nederland”

In Ede vond vorige week het introductiecongres van de nieuwe NEN 4010 'Eisen voor de algemene Nederlandse installatiepraktijk' plaats. Ruim 250 belangstellenden waren getuige van de overhandiging van het eerste exemplaar aan Erik van Engelen, directeur Techniek Nederland, en van de presentatie van de inhoudelijke kenmerken.

De nieuwe norm NEN 4010 is voor alle installateurs, monteurs en werkvoorbereiders die zich bezighouden met het installeren van elektrische installaties.'
De nieuwe norm NEN 4010 is voor alle installateurs, monteurs en werkvoorbereiders die zich bezighouden met het installeren van elektrische installaties.
1/1

De nieuwe norm NEN 4010 is voor alle installateurs, monteurs en werkvoorbereiders die zich bezighouden met het installeren van elektrische installaties. Daarnaast leent de norm zich door zijn compactheid goed voor het elektrotechnisch onderwijs. Van Engelen noemde in zijn presentatie dat vanuit Techniek Nederland al jaren een behoefte was aan een compactere versie van NEN 1010 voor de meeste voorkomende installaties.

Makkelijker zoeken

Pouw Jongbloed, lid van diverse normcommissies en docent: "Goed aan deze norm is dat alle zaken over een onderwerp bij elkaar staan." De bijzondere ruimten die in NEN 1010 in deel 7 staan, zijn nu opgenomen in de paragrafen van hoofdstuk 4 en 5. Dat maakt het zoeken makkelijker. Ook zijn er praktische overzichten in NEN 4010. Pouw zette bijvoorbeeld de informatie over afschakeltijden uit NEN 1010 naast die van NEN 4010. Hij gaf aan dat het overzicht in NEN 4010 veel praktischer is.

Spanningsverlies

Ook roemde hij de aanvulling in NEN 4010 over het spanningsverlies voor een en drie fasen. "In plaats van het spanningsverlies te moeten uitrekenen met NEN 1010, kun je het in deze tabellen gewoon aflezen."

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden