Laatste nieuws:

, 22 januari 2019 10:28

DoS - en XSS-kwetsbaarheden ontdekt in industrieel weerstation

Beveiligingsonderzoekers van Applied Risk hebben vorige week kwetsbaarheden ontdekt in het X-320M-I industriële weerstation van ControlByWeb, één van de apparaten van de X-320M reeks van de fabrikant. Het gaat om een Denial of Service (DoS) en een Stored Cross Site Scripting (XSS)-kwetsbaarheid, die een door Applied Risk berekende CVSS (Common Vulnerability Scoring System) score van respectievelijk 7.5 en 7.6 (hoog) hebben meegekregen.

Beveiligingsonderzoekers van Applied Risk hebben vorige week kwetsbaarheden ontdekt in het X-320M-I industriële weerstation van ControlByWeb, één van de apparaten van de X-320M reeks van de fabrikant. '
Beveiligingsonderzoekers van Applied Risk hebben vorige week kwetsbaarheden ontdekt in het X-320M-I industriële weerstation van ControlByWeb, één van de apparaten van de X-320M reeks van de fabrikant.
1/1
Applied Risk heeft vorige week een security advisory uitgebracht om de kwetsbaarheden te adresseren.
De X-320M-I is een webgebaseerd industrieel weerstation dat wereldwijd gebruikt wordt om weersinformatie te volgen en te registreren met behulp van een standaard webbrowser. Dit apparaat kan worden gebruikt in een verscheidenheid aan wetenschappelijke en industriële toepassingen zoals meteorologie, procesregeling en veel meer.
Exploitatie van de gevonden kwetsbaarheden kan kwaadwillenden in staat stellen om een DoS-conditie te veroorzaken, waardoor het apparaat onbruikbaar wordt. Een fysieke reset naar fabrieksinstellingen is vereist om het apparaat weer operationeel te krijgen. Kwaadwillenden kunnen daarnaast scripts maken om acties uit te voeren, zoals het omleiden van gebruikers of stelen van data.
Applied Risk heeft volgens het ‘responsible disclosure'-proces met de fabrikant samengewerkt. Eindgebruikers kunnen de kwetsbaarheid verhelpen door de firmware te updaten naar de nieuwste versie.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden