Laatste nieuws:

, 11 december 2018 11:19

Congres ‘Veiligheid in onderhoud’ zoomt in op verlagen van ongevallen

Ongevallen in de industrie gebeuren vaak tijdens onderhoudswerkzaamheden. Het zijn immers altijd ‘ongewone’ situaties waarin veiligheidssystemen soms zijn uitgeschakeld. Maar al heb je alles schijnbaar op orde, soms gedragen mensen zich toch onveilig en veroorzaken een ongeluk. Hoe kan dat dan nog?

Twee monteurs voeren – door middel van rope access techniek – een inspectie uit aan het 45 m hoge reuzenrad La Grande Roue in Walibi. '
Twee monteurs voeren – door middel van rope access techniek – een inspectie uit aan het 45 m hoge reuzenrad La Grande Roue in Walibi.
1/1
Over het verlagen van het aantal ongevallen tijdens onderhoud, organiseert de KIVI afdeling ‘Maintenance' in samenwerking met NVDO op 5 februari 2019 het congres ‘Veiligheid in onderhoud: de volgende uitdaging?', van 10.00 tot 18.00 in Ede.

Het idee voor een congres over veiligheid in onderhoud ontstond in een werkgroep met leden van KIVI Maintenance en NVDO. Deze heeft zich ten doel gesteld om na te gaan wat de volgende stap is om de veiligheid binnen het onderhoudswezen verder te verhogen als je machines veilig zijn en je veiligheidssysteem op de rit staat.

Op dit moment wordt de nieuwe benadering beoordeeld, maar volgend jaar zal deze vrij beschikbaar zijn en wil de werkgroep dit graag breed uitdragen. Arend Bos, bestuurslid van de vakgroep Maintenance en dagvoorzitter van het congres: "Het congres is bedoeld voor mensen die lijnverantwoordelijkheid dragen voor onderhoud en meer handvatten willen hebben om de veiligheid van hun werknemers te verhogen."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden