, 11 december 2018 11:19

Congres ‘Veiligheid in onderhoud’ zoomt in op verlagen van ongevallen

Ongevallen in de industrie gebeuren vaak tijdens onderhoudswerkzaamheden. Het zijn immers altijd ‘ongewone’ situaties waarin veiligheidssystemen soms zijn uitgeschakeld. Maar al heb je alles schijnbaar op orde, soms gedragen mensen zich toch onveilig en veroorzaken een ongeluk. Hoe kan dat dan nog?

Over het verlagen van het aantal ongevallen tijdens onderhoud, organiseert de KIVI afdeling ‘Maintenance' in samenwerking met NVDO op 5 februari 2019 het congres ‘Veiligheid in onderhoud: de volgende uitdaging?', van 10.00 tot 18.00 in Ede.

Het idee voor een congres over veiligheid in onderhoud ontstond in een werkgroep met leden van KIVI Maintenance en NVDO. Deze heeft zich ten doel gesteld om na te gaan wat de volgende stap is om de veiligheid binnen het onderhoudswezen verder te verhogen als je machines veilig zijn en je veiligheidssysteem op de rit staat.

Op dit moment wordt de nieuwe benadering beoordeeld, maar volgend jaar zal deze vrij beschikbaar zijn en wil de werkgroep dit graag breed uitdragen. Arend Bos, bestuurslid van de vakgroep Maintenance en dagvoorzitter van het congres: "Het congres is bedoeld voor mensen die lijnverantwoordelijkheid dragen voor onderhoud en meer handvatten willen hebben om de veiligheid van hun werknemers te verhogen."

Foto's:

Twee monteurs voeren – door middel van rope access techniek – een inspectie uit aan het 45 m hoge reuzenrad La Grande Roue in Walibi.

Twee monteurs voeren – door middel van rope access techniek – een inspectie uit aan het 45 m hoge reuzenrad La Grande Roue in Walibi.

© Aandrijvenenbesturen.nl