Laatste nieuws:

, 17 mei 2018 12:37

15 uitvinders genomineerd voor Publieksprijs European Inventor Awards

15 genomineerden in vijf verschillende categorie maken kans op een Publieksprijs voor de European Inventor Awards. Onder hen is het Nederlands duo Erik Loopstra en Vadim Banine. Zij zijn genomineerd in de categorie Industrie voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie microchips dankzij lithografie met extreem ultraviolet licht (EUVL), waarmee een enorme technologische doorbraak is gerealiseerd.

Erik Loopstra en Vadim Banine zijn in de categorie Industrie genomineerd voor een Publieksprijs van de European Inventor Awards (beeld: Europees Octrooibureau)'
Erik Loopstra en Vadim Banine zijn in de categorie Industrie genomineerd voor een Publieksprijs van de European Inventor Awards (beeld: Europees Octrooibureau)
1/1
Een internationale jury van innovatiedeskundigen kiest een winnaar in elk van de vijf categorieën van de prestigieuze jaarlijkse uitvindersprijzen van het Europees Octrooibureau (EOB). De Publieksprijs is een extra prijs, die uitsluitend via online stemmen van het publiek wordt bepaald. Iedereen kan online meestemmen. De winnaars van de prijzen worden op 7 juni bekendgemaakt tijdens een feestelijke ceremonie in Parijs Saint-Germain-en-Laye.

Stemmen via EOB website 

Het stemmen kan via de website van EOB. Op de website is een uitgebreid profiel van alle finalisten te vinden, inclusief filmpjes waarin de uitvinders uitleg geven over hun uitvinding. Loopstra en Banine laten een helder licht schijnen over hun uitvinding. Wie zijn stem uitbrengt voor de Publieksprijs, maakt zelf ook kans op een prijs. De EOB verloot 25 ‘I lock it’ Bluetooth-fietssloten.

In de categorie Industrie gooien de Nederlandse ingenieur Erik Loopstra en de Nederlands-Russische fysicus Vadim Banine hoge ogen. Zij realiseerden met hun ontwikkelteams bij ASML nieuwe technologie voor de productie van de volgende generatie microchips. Geduchte concurrentie is er echter van het Deense team Gaute Munch en Erik Hansen, die programmeerbare LEGO robotbouwpakketten creëerden en van de Franse experts Agnès Poulbot en wijlen Jacques Barraud, die zelfregenererende banden voor zware voertuigen ontwikkelden.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden