Laatste nieuws:

, 21 februari 2018 10:47

ASTM International lanceert test voor metaalpoeders additieve productie

ASTM International lanceert een test waarmee labs de fysieke eigenschappen van metaalpoeders voor additieve productie in kaart kunnen brengen. De test moet labs in staat stellen hun prestaties bij het uitvoeren van dergelijke testen te vergelijken met andere deelnemende laboratoria, wat er uiteindelijk toe moet leiden dat alle deelnemende labs hun prestaties op dit vlak verbeteren.

https://www.astm.org/STATQA/Additive_Manufacturing_Powder_Metallurgy.htm'
https://www.astm.org/STATQA/Additive_Manufacturing_Powder_Metallurgy.htm
1/1
Het 'additive-manufacturing powder-metallurgy proficiency testing program' (AMPM), zoals de test voluit heet, is specifiek toegespitst op additieve productie van metalen onderdelen met behulp van metaalpoeders. Met behulp van de test kunnen labs de fysieke eigenschappen van poeders die zij gebruiken voor 3D-printen testen. AMPM is gebaseerd op wereldwijd erkende standaarden en testmethoden ontwikkeld door ASTM International en diens comité voor additieve productietechnologieën (F42). 

Meerdere cycli

Het testprogramma bestaat uit meerdere cycli, waarvan de eerste in april van start gaat. De tweede cyclus volgt in oktober. Bij de start van iedere cyclus krijgen deelnemende testlaboratorieën en R&D-faciliteiten een nieuw metaalpoeder beschikbaar gesteld, waarvan zij vervolgens de dichtheid, stroomsnelheid, omvang van de poederdeeltjes en andere eigenschappen kunnen meten en analyseren. Het programma heeft als doel het groeiende gebruik van metaalpoeders in onder andere additieve productie te ondersteunen door meettechnieken te verbeteren. 

"Het primaire voordeel van het programma is het beschikbaar hebben van een statische kwaliteitscontroletool om de sterktes en zwaktes van labprestaties bij het uitvoeren van testen te monitoren. Veel labs gebruiken het programma ook om te helpen labaccreditaties te behalen", schrijft ASTM International over de test. "Het programma maakt ook vergelijkende interne testmethoden mogelijk, evenals periodieke vergelijkingen met andere deelnemende laboratoria. Het monstermateriaal kan ook worden gebruik als een monster voor kwaliteitscontrole."

Meer testmethoden op komst

ASTM International wil in 2018 meer testmethoden toevoegen aan het programma. Deze nieuwe testmethoden moeten het mogelijk maken meer eigenschappen van metaalpoeders te meten.

Testen die als onderdeel van het APMP worden uitgevoerd moeten plaatsvinden in de laboratoriumfaciliteiten van het deelnemende lab. Een lab hoeft niet alle testen binnen het programma uit te voeren om deel te mogen nemen. Deelname aan het programma kost 1.360 dollar per jaar. Aanmelden voor de eerste cyclus kan hier

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden