Laatste nieuws:

, 21 november 2017 06:38

Drones monitoren groei van gewassen

Drones zouden telers kunnen helpen bij het vaststellen of hun gewassen naar tevredenheid groeien, volgens een recente studie van de universiteit van Tennessee.

'
1/1

 

In deze studie wordt de mogelijkheid onderzocht om accuraat en met precisie de groei van katoengewassen te meten met drones. Telers onderzoeken vroeg in de groeifase wat de staat is van hun gewassen en welke maatregelen genomen moeten worden om een goede oogst te hebben. Dit wordt veelal gedaan door het aantal planten in een vastgesteld oppervlak te tellen en dit op verschillende plekken op het veld te herhalen. Zo kan een gemiddelde worden vastgesteld.

Dichtheid

“Deze methode is afhankelijk van een zeer uniforme gewaspopulatie over het gehele veld en zeer afhankelijk van menselijk handelen”, aldus Shawn Butler, student aan de universiteit van Tennessee. “Theoretisch gezien kan een benadering vanuit de lucht informatie geven over de dichtheid van de gewassen over grote oppervlakken en de menselijke invloed eruit halen.”

Multispectrale camera

Twee jaar lang hebben onderzoekers de dichtheid van de katoenvelden vastgesteld door handmatig tellen en door beeldmateriaal afkomstig van zowel digitale als multispectrale camera’s bevestigd aan een quad-copter die op 30 tot 120 meter hoogte vloog. Van de twee camera’s gaf de multispectrale camera de meest accurate dichtheid van de gewassen aan met 93%.

Winstgevendheid vergroten

“Het monitoren van de gewassen is een heikel punt voor veel telers”, vertelt Tyson Raper, projectleider en assistent-professor op de afdeling Plant Science van de universiteit van Tennessee. “ We zullen de middelen en de methodes blijven onderzoeken die telers kunnen helpen met het monitoren en zodoende de winstgevendheid vergroten.”

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden