Laatste nieuws:

DEN HAAG, 6 september 2017 13:14

EU Heroes wil barrières zonne-energie wegnemen

Het gezamenlijk opwekken van zonne-energie zorgt voor lokale inpassingsproblemen in het elektriciteitsnet. Zeven landen willen deze barrière samen wegnemen. Dat doen ze in het project EU Heroes dat op 19 en 20 september start in Den Haag.

Doel van het project is om netwerkbeheerders de kansen te laten zien van een door een community beheerd zonnesysteem, daarvoor businessmodellen te herkennen en eraan deelnemen - waar de energiewet dat toelaat. '
Doel van het project is om netwerkbeheerders de kansen te laten zien van een door een community beheerd zonnesysteem, daarvoor businessmodellen te herkennen en eraan deelnemen - waar de energiewet dat toelaat.
1/1
EU Heroes staat voor 'EU routes for High Penetration of Solar PV into local networks'. Doel van het project is om netwerkbeheerders de kansen te laten zien van een door een community beheerd zonnesysteem, daarvoor businessmodellen te herkennen en eraan deelnemen - waar de energiewet dat toelaat.

 

Praatclub

De deelnemende landen - Duitsland, Griekenland, Litouwen, Nederland, Polen, Spanje, en het Verenigd Koninkrijk - maken kennis op de kick-off en presenteren elkaar direct enkele voorbeelden. "Het wordt geen praatclub", belooft Otto Bernsen, inhoudelijk expert namens Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). "Het wordt een analyse op technisch, juridisch, economisch en sociaal-organisatorisch niveau. Ieder land levert hiervoor twee projecten aan. De landen lopen tegen verschillende barrières aan, dus zo kunnen we structureel vergelijken en doormeten."


Als de problemen in kaart zijn gebracht, gaan de landen werken aan oplossingen. Hiervoor roepen zij de hulp in van inhoudelijke experts van buiten de EU. Als het goed is, wordt dan duidelijk waarom de integratie in het ene land beter werkt dan het andere.


Bernsen denkt het project zowel interessant is voor bestaande ondernemers, als voor toekomstige. "Voor de bestaande ondernemers brengen we het mijnenveld in kaart. Waar liggen de gevaren en waar de kansen? Door vergelijkingen te maken tussen projecten uit verschillende landen schetsen we bovendien hoe anderen dit zelf kunnen doen. Dat is natuurlijk ook erg interessant voor toekomstige ondernemers, waaronder eigenlijk alle Nederlanders die op termijn naast consument ook energieproducent worden."

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

Pilz Nederland

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden