Laatste nieuws:

MüNCHEN, 29 augustus 2017 08:23

TU München wint tweede Hyperloop-wedstrijd

Studententeam Warr uit München heeft dit weekend de tweede Hyperloop-competitie gewonnen. Deze keer ging het alleen om de topsnelheid. Met 323 km/u ging Warr meer dan drie keer zo hard als nummer twee (Paradigm Hyperloop, Boston, 101 km/u).

Studententeam Warr uit München heeft dit weekend de tweede Hyperloop-competitie gewonnen.'
Studententeam Warr uit München heeft dit weekend de tweede Hyperloop-competitie gewonnen.
1/1

Swissloop uit Zürich was het derde team dat zijn pod mocht lanceren in de Space X' 1 mijl lange vacuümbuis. Dit team had eerst ‘panne' vanwege een lege batterij maar de tweede keer ging het goed. Het team toonde zich vooral tevreden dat zijn systeem voor voorstuwing op samengeperste lucht het tot de laatste drie had geschopt.

Warr maakt gebruik van een zeer lichte capsule van koolstofvezel met een elektromotor, terwijl Paradigm tevreden is dat het zijn luchtlagerconcept heeft bewezen. Volgens de studenten is het de eerste keer dat luchtlagering wordt toegepast bij hoge snelheden.

Het Delftse team dat in januari de eerste wedstrijd won(90 km/u), deed dit keer niet mee. Dit team werkt als startup verder aan zijn Hyperloop-capsule.

Volgend jaar is er weer een studenten Hyperloop-competitie.

 

bron: TU München

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden