Laatste nieuws:

EDE, 3 augustus 2017 09:00

Technische avondcursussen in 35 regio's

Opleidingsinstituut ROVC organiseert dit najaar technische avondcursussen in 35 regio's. Tijdens de cursussen worden uiteenlopende onderwerpen behandeld, zoals elektrotechniek, hydrauliek en pneumatiek. De eerste avondcursussen gaan in september van start en deelnemers ontvangen een bedrijfserkend diploma na afronding.

Opleidingsinstituut ROVC organiseert dit najaar technische avondcursussen in 35 regio's. '
Opleidingsinstituut ROVC organiseert dit najaar technische avondcursussen in 35 regio's.
1/1
In de technische branche heerst zowel een kwalitatief als kwantitatief tekort aan technisch personeel. Er is veel vraag naar talent, waardoor het bedrijfsleven steeds vaker omscholing en bijscholing inzet. De avondcursussen zijn praktisch van aard, zodat de cursisten direct de aangeleerde vaardigheden kunnen toepassen op de werkvloer.

Inspelen op huidige tijd

Met het aanbod wil ROVC inspelen op vragen uit de markt. Organisaties verwachten kwaliteit en flexibiliteit van opleiders. Toekomstbestendige opleiders onderscheiden zich volgens ROVC door korte, flexibele cursussen aan te bieden waarin de eigen werkplek van de deelnemer de rode draad is.

Daarnaast is het van belang dat opleiders meebewegen met de groeiende en snelle beschikbaarheid van informatie. Een smartphone of tablet behoort steeds vaker tot de standaard uitrustig van een technicus. In de cursussen van ROVC leren cursisten bijvoorbeeld systematisch storingen oplossen én informatie zoeken met de TechTake.

Tijdens de lessen werken ze aan zaken waar ze in hun werk tegenaan lopen. Ze brengen eigen voorbeelden in, bijvoorbeeld door een foto of schema te uploaden. Dit onder het motto: beelden zeggen meer dan duizend woorden. Cursisten krijgen hierdoor een actievere rol en dat verhoogt het leerrendement."

Het volledige cursusaanbod is te vinden op www.rovc.nl/aanbod. Inschrijven kan ook via deze website.

bron: ROVC

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 

Van onze partners meer (3)...

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Rollon Lineairtechniek BV

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

8 juni 2021 -
Engineering Event Safety

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden