Laatste nieuws:

DEN HAAG, 27 juni 2016 14:25

App voor risicobeoordeling machineveiligheid

Siemens introduceert de Safety App Risicobeoordelingstraject voor machineveiligheid. In deze gratis App wordt de gebruiker stap voor stap geleid door het gehele traject van doelstellingen, wettelijke bepalingen en te volgen processen.

'
1/1

De Safety App is bestemd voor machinebouwers en eindgebruikers die zelf aanpassingen of wijzigen aanbrengen aan hun eigen machine of installatie.

Praktijkvoorbeeld

Aan de hand van een praktijkvoorbeeld wordt men meegenomen hoe elke fase van het gehele risicobeoordelingstraject te doorlopen: vanaf de risicoanalyse, via de risicoreductie tot en met de validatie. Om er verzekerd van te zijn dat men de informatie juist interpreteert, kan men elke doorlopen fase optioneel afsluiten met een test.

Richtlijnen machineveiligheid

De Europese richtlijnen eisen dat machinebouwers en eindgebruikers passende maatregelen nemen ter voorkoming van gevaarlijke machinesituaties voor medewerkers. Geen machine en situatie is gelijk. Dit vraagt dan ook om flexibele oplossingen voor machineveiligheid.

Siemens biedt met Safety Integrated oplossingen voor veiligheidsvraagstukken met een groot assortiment producten, diensten en ondersteunende tools, waaronder de gratis Safety App Risicobeoordelingstraject op de Siemens site.

De Safety App is hier te vinden.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden