Laatste nieuws:

JANNOVER, 10 april 2014 14:30

Nederlandse technologische industrie nodigt uit tot vragen

Tijdens de Hannover Messe nodigde FME met het initiatief ‘Ask the Dutch' iedereen uit om maatschappelijke vragen en uitdagingen voor te leggen waar technologie de oplossing voor kan bieden. FME deed dat namens de Nederlandse technologische industrie bij een speciale ‘Powered by Dutch Technology wand' in het Holland Paviljoen.

minister Henk Kamp stelr de eerste vraag'
minister Henk Kamp stelr de eerste vraag
1/1

Minister Henk Kamp van Economische Zaken gaf op de openingsdag van de beurs het startschot voor het vragenvuur aan de Nederlandse technologische industrie. Hij stelde de vraag: "Hoe kunnen we de NL kennis op het gebied van watermanagement en-technologie benutten voor de verduurzaming van de energievoorziening?"

Deze vraag is een voorbeeld van de uitdagingen in deze tijd. Minister Kamp: "Nederlandse technologische bedrijven kunnen met hun kennis, kunde en ervaring de sleutel bieden tot de oplossing van die uitdagingen."

Krachten bundelen

Onder de vlag Powered by Dutch Technology mobiliseert FME de 2400 lidbedrijven om de krachten te bundelen en elke uitdaging aan te gaan. FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming: "Kennis delen bevordert innovatie, samenwerken in de hele keten leidt tot totaaloplossingen. Dit Ask the Dutch-initiatief sluit daar perfect op aan."

Inzicht in kansen

De in Hannover gestelde vragen geven inzicht in de kansen voor de technologische bedrijven om met hun innovaties de oplossing te realiseren voor de grote maatschappelijke uitdagingen zoals die rond energie, mobiliteit en zorg. Dezentjé: "Met onze technologie is de Nederlandse industrie in staat vrijwel elk vraagstuk dat de wereld voor ons heeft op te lossen. Problemen groot of klein. Fundamenteel of praktisch."

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden