Laatste nieuws:

, 1 september 2009 07:00

Opleidingsbeleid bij technische bedrijven verdrievoudigd

De vraag van HR-afdelingen van technische organisaties naar een structureel opleidingsbeleid en competentiemanagementtrajecten is dit jaar verdrievoudigd. In plaats van situationele opleidingen die in de korte termijn doelstellingen voorzien, richten technische organisaties zich steeds meer op de lange termijn. Deze verschuiving constateert ROVC, partner voor trainingen, opleidingen en advies & implementatie binnen de technische branche, op basis van de aanvragen van het afgelopen jaar. Deze ontwikkelingen zijn een direct gevolg van het feit dat het investeren in mensen binnen technische organisaties de laatste jaren is achtergebleven.

'
1/1

De huidige economische situatie zorgt ervoor dat de focus van organisaties vaak op overleven ligt. Dit terwijl de lange termijn doelstellingen voor een technische organisatie minstens even belangrijk zijn. Technische organisaties erkennen dit standpunt en zien het belang hiervan steeds meer in. Als gevolg daarvan ontstaat er momenteel meer behoefte vanuit HRM om goed in kaart te hebben wat men aan ontwikkeld en opgeleid personeel in huis heeft en hoe men met de huidige werknemers de gestelde doelen kan bereiken.

 

ROVC 

 

"Eerder werd opleiden, en dus het bijhouden van het kennisniveau binnen organisaties, puur vanuit situationele behoeften gedaan", vertelt Roel Groetink, manager ontwikkeling en onderhoud producten bij ROVC. "Op deze manier investeren in werknemers is goed, maar is korte termijn gericht. Je kunt ook de lange termijn meenemen in een dergelijk traject door naast alleen het aanbieden van opleidingen, bijvoorbeeld ook competentiemanagementtrajecten uit te voeren. Helemaal in deze economisch slechte periode is het belangrijk om in kaart te brengen wat de behoefte van de organisatie is in de toekomst en of dat met de huidige mensen de doelstellingen bereikt kunnen worden. Op deze manier kan een organisatie beide behoeften, op zowel korte als lange termijn, combineren en de concurrentiepositie versterken wanneer de markt weer aantrekt."

 

bron: ROVC

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden