Laatste nieuws:

, 6 mei 2009 07:30

PC met Profibus en controller via Industrial Ethernet verbinden met databanken

De Siemens-divisie Industry Automation heeft twee nieuwe communicatieprocessoren voor de aansluiting van PC en Simatic-S7-300-controllers op Profibus en Industrial Ethernet ontwikkeld. Simatic Net CP 5711 is een externe adapter, waarmee gangbare PC's via hun USB-2.0-interface met Profibus kunnen worden verbonden. De uitbreidingsmodule Simatic Net CP 343-1 ERPC verbindt de S7-300-controller met behulp van Industrial Ethernet met databasesystemen.

'
1/1

De communicatieprocessor Simatic Net CP 5711 van Siemens ondersteunt alle MPI- en Profibus-communicatiediensten tot 12 Megabit/sec, bijvoorbeeld DP-master/DP-slave, S7/S5 en PG/OP. De module is voorzien van een 24-Volt-netaansluiting, voor het geval dat de USB-interface van de PC niet voldoende energie levert. De Profibus- en USB-connector kunnen mechanisch worden vergrendeld, zodat de bekabeling ook in typische inbedrijfstellings- en servicesituaties betrouwbaar en veilig is. Optioneel kan de nieuwe communicatieprocessor ook op montagerail worden gemonteerd.

 

Directe koppeling


Simatic Net CP 343-1 ERPC wordt toegepast voor de directe koppeling van S7-300-controllers met databasesystemen via Industrial Ethernet. Hiermee kunnen bijvoorbeeld de controllers rechtstreeks vanuit de databanken van het MES (Manufacturing Execution System)- of ERP (Enterprise Resource Planning)-besturingsniveau van gegevens of opdrachten worden voorzien. Naast de koppeling met andere automatiseringssystemen, bijvoorbeeld Simatic-controllers, PC's of besturingssystemen, faciliteren de communicatieprocessoren met behulp van optionele softwarepaketten een directe verbinding met databanken zoals Oracle, MySQL, MS-SQL en DB2.

bron: Siemens Industry Automation

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden