Laatste nieuws:

DEVENTER, 4 maart 2009 23:01

Ontziltingsinstallatie Australië drijft op pompen uit Nederland

Onlangs is in Australië, aan de Gold Coast, een enorme ontziltingsinstallatie in gebruik genomen. De installatie levert dagelijks 125 miljoen liter drinkwater en voorziet daarmee in twintig procent van de drinkwaterbehoefte van dit gortdroge gebied. Nijhuis Pompen BV uit Winterswijk -onderdeel van de Norit-groep - zorgde voor het leveren, installeren en opstarten van 42 pompen die met dit project gemoeid waren. Een aantal pompen werd op verzoek van de klant uitgerust met WAGO remote I/O voor besturing met condition monitoring.

'
1/1

Het regende pijpenstelen tijdens het meest recente bezoek van André Betting aan de Gold Coast Desalination Plant in Tugun aan de Gold Coast in South Eastern Queensland in Australië. De projectmanager van Norit Nijhuis was er eind vorig jaar voor de afrondende werkzaamheden aan de pompinstallaties die de slagader vormen van het 1,2 miljard dollar project dat voorziet in de ontziltingsinstallatie. Een installatie die een einde moet maken aan een dreigend tekort aan drinkwater in een economisch gezien sterk groeiende regio die al jaren met steeds grotere droogte te kampen heeft. "Het is wel een beetje navrant als je bijna twee jaar met zo'n enorm project aan de slag bent en dat het gaat regenen juist als de installatie bijna in werking is. De noodzaak is echter onmiskenbaar: de bevolking in deze regio groeit met zo'n 55.000 per jaar wat alleen maar nog meer druk legt op de drinkwatervoorziening."

Lees meer in a&b 2009/3

bron: a&b

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden