Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 7 december 2008 17:34

Precisiebeurs 2008: geen last van kredietcrisis

De Precisiebeurs 2008 met 215 exposanten trok dit jaar 2850 bezoekers, 20% meer dan in 2007. Op de beursvloer was weinig te merken van een tegenvallende economie. Er hing een positieve stemming en de standhouders waren continu in gesprek met de bezoekers. De grote belangstelling en de diversiteit aan precisietechnologie hebben bijgedragen tot een zeer geanimeerd en geslaagd evenement. De organisatie Mikrocentrum kijkt dan ook met trots terug op dit resultaat.

'
1/1

Juist in deze periode van een krimpende markt is het van groot belang door te gaan met de ontwikkelingen. Nu stil zitten zou de concurrent een voorsprong kunnen bezorgen. Dat we nog steeds aan het ontwikkelen zijn werd beaamd door veel niche spelers in deze markt van de precisietechnologie. Nichespelers gaven aan dat de orderportefeuille nog goed was gevuld.

 Ook ander geluid 

Het andere geluid was dat de orders voor de productie van hightech systemen behoorlijk afneemt. Uitzonderingen daarbij zijn de orders uit de vliegtuigindustrie, agro en voeding.
Voor het tweede jaar was nu ook weer een Hotspot in de Brabantzaal georganiseerd waar kennisinstellingen ruim waren vertegenwoordigd. De drie Technische Universiteiten presenteerden zich gezamenlijk op één stand metontwikkelingen o.a. op het gebied van ruimtevaart en Micro Systeem Technologie. Ook de Katholieke Universiteit van Leuven en Fraunhofer Instituut uit Aken waren vertegenwoordigd en diverse hogescholen. Dat samenwerking met deze kennisinstituten in de toekomst steeds belangrijker wordt, werd door 40% van de bezoekers bevestigd.

Kennis 

De doelstelling van de organisatie Mikrocentrum om de bezoekers te informeren over nieuwe ontwikkelingen werd ruim gerealiseerd. In totaal hebben 1150 bezoekers de technische lezingen bezocht. De belangrijkste reden om de precisiebeurs te bezoeken is het opdoen van kennis (71%). De tweede reden is het leggen van contacten met standhouders (61%).

De beurs werd door de bezoekers met met een gemiddelde van 7,6 beoordeeld en 72% van de standhouders gaf nu al aan volgend jaar weer deel te nemen.

Bijzondere prestaties

Jan Nijenhuis, systems engineer bij TNO Industrie en Techniek in Delft heeft de Prof. Rien Kosterprijs 2008 ontvangen. Jan Nijenhuis is een van de toptechnologen van TNO, met name op het gebied van optomechanica. In het bijzonder is hij betrokken bij de ontwikkeling van diverse instrumenten voor de ruimtevaart en astronomie.' De Prof. Rien Koster is een tweejaarlijkse prijs die onder auspiciën van de NVPT wordt uitgereikt aan een mechatronicus/ontwerper die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het vakgebied van mechatronica en precisietechnologie. Het betreft een oeuvre-prijs, waarbij aspecten als kennisoverdracht, innovativiteit en link tussen theorie en praktijk centraal staan.

De Wim van der Hoek Constructeursprijs 2008 uitgereikt aan Volkert van der Wijk. De jaarlijkse prijs is ingesteld door de NVPT en is bedoeld voor het beste afstudeerwerk op het gebied van precisietechnologie. De prijs werd uitgereikt in het bijzijn van Prof. Wim van der Hoek, naamgever van de prijs. Volkert van der Wijk is op 9 april 2008 afgestudeerd aan de TU Delft op het onderwerp "Towards low mass and low inertia dynamic balancing of mechanisms".

bron: Mikrocentrum

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden