Laatste nieuws:

ARNHEM, 1 oktober 2008 16:46

Manufacturing Workshop 2008

AkzoNobel Technology & Engineering organiseert op 6 en 7 oktober in het President Carlton Hotel in Utrecht een tweedaagse workshop ‘Manufacturing Workshop Benelux 2008'. Dit met als doel een dialoog te starten om de procesindustrie in Nederland te behouden.

'
1/1

Vooral door het feit dat de laatste jaren steeds meer activiteiten in de procesindustrie zijn verplaatst en uitbesteed naar lagelonenlanden, wordt het risico groter dat ook de kennis van deze processen over de landsgrenzen verdwijnt. Een beweging die een halt moet worden toegeroepen, omdat een kenniseconomie zonder procesindustrie volgens AkzoNobel geen toekomst heeft.

Politieke visie 

De eerste dag van de workshop begint 's avonds met een diner, gevolgd door een inleiding van Ger Koopmans, 2e-kamerlid CDA. Koopmans zal aan de hand van de onlangs verschenen Industriebrief zijn politieke visie geven op de ontwikkelingen met betrekking tot bovenstaand thema in Nederland. Dit alles wordt gevolgd door een discussie en een afsluitende borrel.
Ben Roodhuizen, werkzaam als Manager bij de vakbond FNV, opent op de tweede dag het plenaire deel. Roodhuizen zal vanuit maatschappelijk oogpunt iets vertellen over de ontwikkeling van technisch talent. Gevolgd door een lezing van ondernemer Gosse Boxhoorn, CEO Solland Cells bv. Boxhoorn gaat in op het imago van de procesindustrie, gezien door de bril van een ondernemer. Het plenaire deel wordt afgesloten met een lezing over het in eigen beheer ontwikkelde managementconcept ‘AMON'.

Workshop 

Na de lunch staan er vijf interactieve workshops op het programma over actuele onderwerpen. Dat zijn bijvoorbeeld: ‘Gebrek aan technisch talent en ontwikkeling, heeft dat met imago (S.T.E.E.P) te maken?, Welke rol heeft Benchmarking en Lean Manufacturing in relatie met waardevermeerdering?, Welk effect heeft 20% performance-verbetering op uw strategie?, Hoe behoudt u (besturing-)kennis van uw processen als geproduceerd wordt in  andere een cultuur? en Welke consequenties heeft het vermijden van risico's op leiderschap en ondernemersgedrag en hebben we straks alleen nog managers?
Aan het einde van de workshop, na het buffet, zijn er plenaire presentaties naar aanleiding van de workshops, een follow up en een korte samenvatting. De workshop begint op maandag 6 oktober om 17.00 uur en eindigt om 21.30 uur op dinsdag 7 oktober. Voor meer informatie of aanmelden bezoek de website.

bron: AkzoNobel Technology & Engineering

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden