Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 17 juli 2008 16:40

Bijdrage overheid versterkt kenniseconomie

Philips is verheugd dat minister Van der Hoeven (Economische Zaken), deze week heeft aangekondigd € 153 miljoen extra vrij te maken voor het vervolgplan van het innovatieprogramma Point-One om daarmee de Nederlandse toppositie in High Tech Systems verder te versterken. Philips is een van de deelnemers in Point-One. De afgelopen jaren heeft Philips in Nederland aangedrongen op een grotere bijdrage van de overheid om samen met het bedrijfsleven te blijven investeren in R&D om onze economie in toenemende mate te bouwen op kennis en innovatie.

'
1/1

Harry Hendriks (CEO Philips Nederland): "Als politiek, bedrijfsleven en kennisinstituten Nederland in de mondiale top van R&D weten te houden dan is dat goed voor onze welvaart, sociale ontwikkeling en werkgelegenheid. Als klein, export afhankelijk land zal Nederland altijd een stap extra moeten zetten om de concurrentie voor te blijven. Het is onze wens dat de nationale investering in R&D als aandeel van het Bruto Binnenlands Product zal vergroten naar de afgesproken norm. Om een goed antwoord te kunnen geven op grote maatschappelijke vraagstukken als toenemend energieverbruik, vergrijzing, klimaatverandering, gezondheid en duurzaamheid is technologie onmisbaar. Philips speelt op al deze terreinen een cruciale rol als ontwikkelaar en wil die activiteiten mede baseren op steun van de overheid. De overheid is dus onmisbaar om nationaal een éénduidig en krachtig technologiebeleid vorm te geven en onze internationale concurrentiepositie te versterken", stelt Hendriks in een eerste reactie.

In 2006 nam Philips een derde deel van alle particuliere uitgaven aan R&D in Nederland voor zijn rekening (€ 700 miljoen). Worden daar R&D-uitgaven van voormalige Philips-bedrijven als ASML en NXP bijgeteld, dan loopt dat aandeel op tot meer dan de helft.

Philips

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden