Laatste nieuws:

NIJMEGEN, 8 juli 2008 14:42

Radboud Universiteit zet wetenschappelijke publicatie Mifare Classic Chip door

De Radboud Universiteit Nijmegen trekt de wetenschappelijke publicatie van prof. Bart Jacobs, hoogleraar Computerbeveiliging, over gebreken aan de Mifare Classic Chip niet terug. Ze wacht met vertrouwen het kort geding af dat NXP, producent van de chip, vandaag tegen de universiteit heeft aangespannen. De universiteit acht een publicatieverbod in strijd met de academische vrijheid van onderzoek en maatschappelijk ongewenst.

'
1/1
De Mifare Classic Chip wordt gebruikt in toegangspassen en de OV-chipkaart. In maart toonden onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen, onder leiding van prof. Bart Jacobs, aan dat deze chip ernstige tekortkomingen vertoont. Vanwege haar maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft de universiteit de rijksoverheid en NXP direct vertrouwelijk op de hoogte gesteld van de resultaten van het onafhankelijk onderzoek naar de Mifare Classic Chip. De minister van binnenlandse zaken heeft vervolgens de problemen met de chip bekend gemaakt en ook gemeld dat de universiteit haar onderzoek op termijn zou publiceren. De onderzoekers hebben sinds maart bewust geen verdere details over de onvolkomenheden van de chip bekend gemaakt om belanghebbenden, waaronder NXP, de kans te geven de nodige maatregelen te nemen.

Radboud Universiteit

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden