Laatste nieuws:

DEVENTER, 23 juni 2008 17:10

Twee investeerders voor ultrasnel opladen

De investeerders SET Venture Partners en Chrysalix gaan investeren in Epyon, de technostarter die technologie ontwikkelt waarmee batterijen in een zeer korte tijd kunnen worden opgeladen. Epyon is in 2005 opgericht als spin-off bedrijf van de TU Delft en een van de technostarters van YES!Delft, de broedplaats voor jonge bedrijven.

'
1/1
Crijn Bouman, CEO van Epyon: "We zijn verheugd dat we SET en Chrysalix hebben kunnen aantrekken als investeerders, omdat zij zich concentreren op schone energie-investeringen in Noord-Amerika en Europa. Met deze participatie kunnen we onze technologie- en marktontwikkelingen versnellen en kunnen we gebruik maken van de kennis en het netwerk van deze gespecialiseerde investeerders."

"Het management van Epyon heeft de laatste jaren haar professionalisme en toewijding onomstotelijk bewezen. Zij hebben indrukwekkende vernieuwingen tot stand gebracht op het gebied van ultrasnel opladen. Er is een groot potentieel van nieuwe toepassingen van lithium-ion batterijen, vooral op het terrein van elektrische voertuigen. De snelheid van het opladen is tot nu toe steeds de bottleneck voor elektronische voertuigen, en dat is precies waar Epyon goed in is." zegt Rene Savelsberg, Managing Director en CEO van SET Venture Partners.

Michael Brown, Managing Director van Chrysalix: "Epyon heeft de doorslaggevende technologie in handen om hybride en elektrische voertuigen een serieus alternatief te laten zijn voor voertuigen op traditionele brandstoffen."

SET Venture Partners investeert in innovatieve bedrijven met ondernemende managementteams die actief zijn in het ontwikkelen van nieuwe technologieën voor de productie van schone energie, alternatieve brandstoffen, verlaging van CO2-uitstoot en energiebesparing. Chrysalix is een wereldwijde leider op het gebied van venture capital investeringen in schone technologieën.

www.epyon.nl
www.setvp.com  
www.chrysalix.com  
www.yesdelft.nl

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden