Laatste nieuws:

DEVENTER, 27 mei 2008 12:07

Bosch Rexroth krijgt prijs voor beste stageplek

Bosch Rexroth is uitgeroepen tot het beste stagebedrijf van Nederland. Het bedrijf kreeg hiervoor de Monica Lewinsky stage-award van jongerenvakbond FNV Jong.

Financieel directeur van Bosch Rexroth, Lucas Wintjes, reageert ingenomen op de prijs en hoopt hiermee te laten zien dat de technische sector een aantrekkelijke sector is om in te werken. Wintjes: "De technische sector kampt met een imagoprobleem. Jongeren willen om die reden niet in deze sector werken. Wij willen de mensen die hier stage komen lopen laten zien dat techniek wél leuk is. We investeren daarom veel in begeleiding en geven de stagiairs een vergoeding."

Pim van der Velden, stagiair bij het Bosch Rexroth, heeft zijn stagebedrijf om deze redenen dan ook genomineerd voor de prijs. "Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Dat komt door de goede sfeer en ook omdat ik steeds meer verantwoordelijkheden krijg", vertelt de stagiair.

FNV Jong reikte de prijs voor de beste stageplek voor de tweede keer uit. De jongerenvakbond wil hiermee de aandacht vestigen op de problematiek rondom stages. Hoewel er op het moment voldoende aanbod van stages is, kunnen volgens FNV Jong met name de stagebegeleiding en de stagewerkzaamheden worden verbeterd.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden