Laatste nieuws:

23 september 2013 11:55

Design Solutions Benelux-reseller van Documoto

Design Solutions is Benelux-reseller geworden van Documoto van Digabit, een online webportal voor het managen en aanbieden van ‘spare parts'. Op 5 november zal de samenwerking en Documoto worden gepresenteerd tijdens de SolidWorks University, op de High Tech Campus in Eindhoven.

'
1/1

Bij vele bedrijven in de maakindustrie zijn reserve-onderdelen een belangrijke bron van inkomsten. Echter, het aanbieden hiervan op een efficiënte manier, inclusief offertes, orders en gerelateerde product informatie is vaak een probleem. Informatie is namelijk verspreid over diverse bedrijfssystemen die niet gekoppeld zijn aan elkaar. ERP-systemen bevatten artikel- en prijsinformatie; het CRM-systeem bevat klantinformatie en het PDM/CAD-systeem bevat de 2D- en 3D-tekeningen. Ook andere (legacy) informatie, zoals oude tekeningen, foto's, en dergelijke vormen bronnen van informatie die nodig zijn voor after sales en service. Doordat deze systemen niet aan elkaar zijn gekoppeld, dienen service- en spare-part-afdelingen verschillende systemen te raadplegen om de juiste data te achterhalen.

Een andere uitdaging is de communicatie met de klant. Hoe communiceert die om welk onderdeel het gaat? Vaak wordt dit gedaan op niet-efficiënte wijze door bijvoorbeeld een foto opsturen van het kapotte onderdeel, waarbij er nog steeds intensieve communicatie nodig is om er voor te zorgen dat het juiste artikel hierbij hoort - een zoek activiteit die bij de interne organisatie ligt. De afwikkeling is vervolgens het maken van de offerte en na akkoord dit handmatig in het ERP-systeem verwerken.

Ook bij interne service afdelingen is het zoeken naar de juiste informatie een identiek probleem: bij welke klant staat wat geïnstalleerd en welke data horen hierbij. Gerelateerde informatie, zoals manuals, assemblagevoorschriften en service bulletins, zijn niet gekoppeld aan de technische tekeningen, waardoor ook hier het zoeken veel tijd kost.

Documoto is een complete online webportal voor het managen en aanbieden van Spare Parts, inclusief alle product gerelateerde informatie, automatische offerte-aanvragen, shopping cart functionaliteit en integratie naar een  ERP-systeem. De portal is 24/7 benaderbaar en biedt naar bovengenoemde punten ook additionele voordelen als uitstraling, klanttevredenheid, maar bovenal verbeterde service graad en additionele spare part omzet.

Docomoto is een Software-as-a-Service oplossing - kortweg SaaS. Dit betekent dat het beheer, live houden en beschikbaar stellen van de service online gebeurt, zonder dat investeringen nodig zijn in een internet- of server-infrastructuur.

Documoto kenmerkt zich door een eenvoudig te gebruiken interface, waarbij gebruik wordt gemaakt van veel grafische elementen, zodat het navigeren en vinden van de juiste informatie eenvoudig is. Alle aanwezige data, van tekeningen tot manuals en van PDF's tot foto's worden na toevoeging automatisch geïndexeerd en doorzoekbaar gemaakt.

Een belangrijk onderdeel van Documoto is het eenvoudig beheren van spare parts. Allereerst is de getoonde data afhankelijk van de persoon die inlogt. Dit voorkomt niet alleen toegang tot niet geoorloofde data, maar zorgt er met name voor dat alleen documenten en onderdelen getoond worden die voor die klant, service monteur of dealer toepasbaar zijn. Zodra de gebruiker bij de juiste 2D of 3D data is gekomen, is het simpelweg klikken op het model en in de bijbehorende stuklijst ligt het betreffende artikel op. Zo is direct zichtbaar om welk artikel het gaat.

Als  het betreffende onderdeel moet worden besteld kan dat met de standaard aanwezige winkelwagenfunctionaliteit.  Het vervolg is eveneens eenvoudig voor klanten: een offerte op basis van selectie is met een druk op de knop aan te vagen, waarbij adresgegevens en dergelijke overgenomen worden op basis van login.

Aan productcatalogi en spare parts of artikelen kan allerlei gerelateerde informatie gekoppeld worden. Vooral handleidingen en assemblagevoorschriften,  maar ook servicebulletins, foto's en in toenemende mate video's zijn direct vanaf het artikel oproepbaar. Het koppelen van deze additionele digitale content heeft voor u meerdere voordelen. Updates van bijvoorbeeld handleidingen zijn online te regelen. Het is niet meer nodig om deze digitaal te verspreiden, maar klanten of servicemensen vinden deze online in Documoto - en altijd up to date.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb