Laatste nieuws:

20 februari 2024 09:12

Raymond Kok nieuwe ceo Mendix

Raymond Kok wordt de nieuwe ceo van low-code softwareontwikkelaar en Siemens-dochter Mendix. Hij volgt Tim Srock op en komt van Siemens Digital Industries en zich als senior vice president bezighield met de ontwikkeling van het Siemens Xcelerator-platform.

Raymond Kok, de nieuwe ceo van Mendix: “Het basisprincipe van Mendix – het overbruggen van de kloof tussen business, software en IT – is nog net zo belangrijk als bijna 20 jaar geleden'
Raymond Kok, de nieuwe ceo van Mendix: “Het basisprincipe van Mendix – het overbruggen van de kloof tussen business, software en IT – is nog net zo belangrijk als bijna 20 jaar geleden
1/1
Meer over
Personen
Kok kwam in 2001 in dienst bij Siemens Software, via een ‘internship' bij de NX R&D-organisatie en studeerde werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven. Hij is al jaren enthousiast over het low-code-platform. Bij Siemens was hij een van de ‘early adopters' van de technologie en specifiek van Mendix. Hij nam deel aan de eerste gesprekken tussen de twee organisaties, die uiteindelijk resulteerden in de overname van Mendix door Siemens Digital Industries in 2018.

Nog net zo belangrijk

"Het basisprincipe van Mendix - het overbruggen van de kloof tussen business, software en IT - is nog net zo belangrijk als bijna 20 jaar geleden, toen Mendix werd opgericht. Zorgen dat de business en IT gedurende de gehele softwareontwikkelings-levenscyclus binnen hetzelfde platform met elkaar kunnen samenwerken, is een belangrijk onderscheidend aspect van Mendix. De digitalisering van elke onderneming vereist wendbaarheid, snelheid en toegang tot de beste technologie in alle deelnemende organisaties. Als marktleider op het gebied van enterprise low-code is Mendix hier absoluut een belangrijk onderdeel van", zegt Kok.

Positie verstevigen

Kok's ervaring moet helpen om Mendix' positie te verstevigen als hét low-code platform voor het oplossen van complexe uitdagingen in enterprise-softwareontwikkeling. Hij moet ook zorgen voor een goede integratie van Mendix met de rest van Siemens' softwareportfolio, betere integratie en connectiviteit met de andere technologieën in het Siemens Xcelerator-platform en klanten helpen om optimaal te profiteren van deze synergie.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb