Laatste nieuws:

2 augustus 2018 12:29

Van Lente Systeemintegratie uit Deventer is het ‘Beste Leerbedrijf van Overijssel 2018’

De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft de provinciale winnaars bekendgemaakt van de verkiezing 'Beste Leerbedrijf van Overijssel 2018.' Uit een kleine duizend voordrachten werd per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf uitgeroepen. Het elektrotechnische bedrijf Van Lente Systeemintegratie uit Deventer mag zich voortaan ‘Beste leerbedrijf van Overijssel’ noemen.

Van Lente Systeemintegratie uit Deventer is verkozen tot ‘Beste leerbedrijf van Overijssel’'
Van Lente Systeemintegratie uit Deventer is verkozen tot ‘Beste leerbedrijf van Overijssel’
Rechts
1/3
Meer over
Bedrijven
Cor de Best, directeur van Van Lente Systeemintegratie, is erg blij met het behalen van deze titel. ”Dit levert veel energie en groei op. Deze erkenning is voor Van Lente een prachtige stimulans om te blijven focussen op het opleiden van technici voor de toekomst”, aldus De Best. 

Behoefte aan technische vakmensen

De arbeidsmarkt heeft behoefte aan technische vakmensen die op de juiste manier zijn geschoold. Met meer dan één miljoen openstaande vacatures per jaar lijkt de keuze voor een leuke baan makkelijk gemaakt, maar de aansluiting met de praktijk is voor technische schoolverlaters vaak ver te zoeken en het vinden van geschikte, technische werknemers is relatief lastig. Om deze reden investeert Van Lente Systeemintegratie jaarlijks flink in het opleiden van jong technisch talent. 

”Het opleiden van nieuwe collega’s geeft ons en de studenten veel energie. Daarnaast draagt het direct bij aan de instroom van nieuw personeel en dus de continuïteit van ons bedrijf. Er is bovendien altijd ruimte voor aankomend, maar ook voor ervaren talent en de hoeveelheid opdrachten blijft groeien. Een echte win-win voor alle partijen”, zegt de Best.

Beste leerbedrijf van Nederland

Tot en met 30 april 2018 konden leerbedrijven worden voorgedragen voor de prestigieuze prijs. Alle voordrachten werden beoordeeld naar sector en provincie, om uiteindelijk tot één beste leerbedrijf van Nederland te komen. De prijswinnaar van de award voor ‘Het beste leerbedrijf van Nederland’ wordt op 19 november 2018 bekendgemaakt.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb