Laatste nieuws:

, 10 april 2024 11:06

Geleidende borstelring verbetert levensduur aandrijflijn EV’s

SKF heeft een geleidende borstelring ontwikkeld voor een betrouwbare elektrische verbinding tussen de rotoras en behuizing in een elektrische aandrijflijn. De verwachte levensduur van de eAxle in het elektrische voertuig (EV). Gebruik je de ring in combinatie met hybride keramische kogellagers van de Zweden, dan helpt dat ‘micro-pitting’ als gevolg van parasitaire stroomeffecten voorkomen.

De geleidende borstelring (links) het in combinatie met hybride keramische kogellagers helpt ‘micro-pitting’ in elektrische assen voor elektrische voertuigen voorkomen.'
De geleidende borstelring (links) het in combinatie met hybride keramische kogellagers helpt ‘micro-pitting’ in elektrische assen voor elektrische voertuigen voorkomen.
1/1
De nieuwe component gebruikt zuivere koolstofvezelborstels voor een lange levensduur en voorspelbare en stabiele elektrische prestaties met lage roterende wrijving. De ring is verkrijgbaar in verschillende configuraties voor natte (met olie gesmeerde) en binnenkort ook voor droge (afgedichte) motorontwerpen.

Problemen met parasitaire stromen

De nieuwe generatie EV-aandrijflijnen bestaan uit motoren, overbrengingen en besturingselektronica in één compact pakket: de eAxle. Al die componenten bij elkaar in combinatie met hoge snelheden en voltages in een kleine ruimte kunnen tot ongewenste neveneffecten leiden.
Een belangrijke uitdaging zijn parasitaire stromen, die circuleren tussen statorwikkelingen en behuizing en/of geïnduceerd op de as en recirculerend door lagers en andere mechanische componenten. De elektrische ontlading die dat oplevert erodeert oppervlakken: micro-pitting. Dit leidt tot meer geluid en trillingen die kunnen leiden tot voortijdig falen in lagers en andere componenten. De geleidende borstelring helpt deze problemen op te lossen. Dit verhoogt de betrouwbaarheid en de verwachte levensduur van de aandrijfsystemen voor elektrische voertuigen.

Eenvoudige integratie

Dankzij het smalle profiel en het schaalbare ontwerp is de geleidende borstelring van SKF eenvoudig te integreren in nieuwe of bestaande aandrijflijnen. In een typische toepassing wordt de ring aan één kant van de motor geïnstalleerd om voor aarding te zorgen. Aan de andere kant zorgt een SKF hybride lager voor een geïsoleerde verbinding.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden