Laatste nieuws:

, 13 maart 2024 09:47

Brandweerdrone op vakbeurs ESEF Maakindustrie 2024

Vandaag opent Koninklijke Jaarbeurs haar deuren van de. Met het thema ‘De Maakbaarheid van Morgen’ laten ruim 175 exposanten de komende dagen zien hoe de maakindustrie omgaat met onderwerpen als digitalisering, robotisering en verduurzaming. Ook te zien: een Nederlandse brandweerdrone.

'
1/1
De Almelose machinefabriek Boessenkool laat nog tot en met vrijdag 15 maart de FireFighting-drone zien op de vakbeurs ESEF Maakindustrie. Het is een van de drone-varianten die Boessenkool via Drone4 op de markt wil brengen. ‘Broertje' Drone4Logistics kan bijvoorbeeld medicijnen afleveren op afgelegen gebieden, is de Drone4Agro voor gewasbescherming, -bemesting of -bewateirng bedoeld en kan de Drone4Emergency worden ingezet als ‘ambulance'.

Met succes

"De roep om brandveiligheid en ultra snelle inzet groeit. Denk bijvoorbeeld aan hoge flatgebouwen en zonnepaneelparken waar brandweerauto's en -ladders slecht of helemaal niet bij kunnen komen. Door de Drone4-oplossing kunnen we snel, precies en krachtig blussen op de juiste plek. We kunnen de waterdruk zelfs tot 15 bar ophogen", vertelt Eelco Osse, eigenaar van Boessenkool.

Ook is deze nieuwste drone interessant voor andere logistieke toepassingen, zoals het plaatsen van airco's op daken als vervanger van een mobiele kraan uit de voeten kunt. Osse: "Met succes hebben we onlangs de test afgerond waarmee we met 150 kilo payload hebben gevlogen." De FireFighting-drone is te zien bij de hoofdingang van de vakbeurs en op het Innovatie Plein.

En die ambulancedrone? 

Een gratis toegangskaart voor de ESEF Maakindustrie in de Jaarbeurs in Utrecht krijg je via event.maakindustrie.nl. Met het ticket voor ESEF Maakindustrie hebben bezoekers ook gratis toegang tot de vakbeurs TechniShow. Bij Aandrijven&Besturen vraagt we ons wel af wat er eigenlijk ooit van het idee van de ambulancedrone is geworden?

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden