Laatste nieuws:

, 28 februari 2024 09:54

Nieuw seizoen Boer anders

DigiKey komt met het derde seizoen van de videoserie ‘Farm Different’, gesponsord door Analog Devices, Inc. (ADI) en Amphenol Industrial. De drie afleveringen in dit seizoen onderzoeken hoe robotica en autonome voertuigen op de boerderij kunnen worden toegepast en gaat ook in op de gegevens die je als boer nodig hebt om hier lokaal mee aan de slag te gaan en daar het maximale rendement uit te halen.

'
1/1
De eerste van de drie video's in de serie, Agriculture's Tech Revolution, onderzoekt hoe boerderijen nieuwe technologieën integreren om de manier waarop ze gewassen planten, monitoren en oogsten te veranderen. De video laat zien welke voordelen de nieuwste oplossingen hebben te bieden voor grote en kleine landbouwbedrijven. De tweede video, Planting the Seeds of Future Farms, gaat in op nieuwe vormen van energiebeheer, connectiviteit en elektrificatie die de basis leggen voor de oplossingen van morgen. De derde en laatste video, Exploring Intelligent Agriculture Solutions, beschrijft de nieuwste ontwikkelingen op het allerhande gebieden - van drones tot autonome tractoren, gewasmonitoring en precisielandbouwmethoden.

Nooit teruggedeinsd

"De landbouwgemeenschap heeft nooit teruggedeinsd voor het aanpakken van duurzaamheidsuitdagingen", aldus Josh Mickolio van DigiKey. "Kleinere arbeidspools, onvoorspelbaar weer en stijgende kosten bedreigen de productiegroei en de levensvatbaarheid van zowel kleine als grote landbouwbedrijven. Dit seizoen belicht de vruchtbare toekomst van slimme landbouw, waarbij oplossingen worden gepresenteerd die gebruik maken van de creativiteit, vindingrijkheid en veerkracht waar deze industrie om bekend staat."

Meer met minder

"Met factoren als bevolkingsgroei en klimaatverandering zal de toekomst van ons vereisen dat we veel meer bereiken met veel minder, en technologie speelt een sleutelrol in precisielandbouw," aldus Tzeno Galchev, marketingdirecteur bij ADI. "Onze technologie helpt rendementsverbeteringen op alle fronten mogelijk te maken. Dit omvat slimme edge-toepassingen, zoals veeteeltbeheer en -tracking die gebruikmaken van onze ultrasone technologieën met een laag vermogen, helemaal tot aan het automatiseren, elektrificeren en navigeren van de machines [..] met behulp van onze inertiale meetsystemen, connectiviteit en oplossingen voor batterijbeheer."

Nieuw tijdperk

"In de landbouwinnovatie zijn onze connectiviteitsoplossingen de kern voor 'anders te boeren', waardoor een nieuw tijdperk van precisie, efficiëntie en duurzaamheid wordt ingeluid", meent Mark Cunningham, algemeen directeur bij Amphenol Industrial. "Bij Amphenol willen we de transformatie van de landbouw mogelijk maken, waar technologie en gegevens samenkomen om een helderdere toekomst voor de landbouw mogelijk te maken."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden