Laatste nieuws:

, 20 februari 2024 12:27

Microsoft investeert miljarden in Duitsland als AI-hub

Microsoft gaat de komende twee jaar EUR 3,2 miljard investeren in Duitsland als AI-hub. Het doel is om de toepassing van kunstmatige intelligentie te bevorderen. Dit maakte Microsoft-president Brad Smith onlangs bekend in aanwezigheid van bondskanselier Scholz in Berlijn. Het geld is onder ander bedoeld voor investeringen in datacenters gepland die Duitsland als AI-hub zullen versterken.

Volgens de Duitse bondskanselier Scholz zijn de door Microsoft aangekondigde investeringen "zeer goed nieuws voor Duitsland als vestigingsplaats". (Foto: Bondsregering/Kugler)'
Volgens de Duitse bondskanselier Scholz zijn de door Microsoft aangekondigde investeringen "zeer goed nieuws voor Duitsland als vestigingsplaats". (Foto: Bondsregering/Kugler)
1/1
Scholz zei dat hij de stap beschouwt als "een gezonde, krachtige investering" die voortbouwt op Microsofts 40-jarige geschiedenis in Duitsland en daarmee een solide basis legt voor toekomstige ontwikkeling. President Smith van Microsoft zei dat de investering de capaciteit van de Duitse AI-infrastructuur zou verdubbelen. Hij benadrukte de uitstekende rol die Duitsland speelt in het gebruik van kunstmatige intelligentie in vergelijking met andere Europese landen. Duitse bedrijven staan op de tweede plaats in Europa als het gaat om AI-ontwikkeling.
Het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) biedt uitgebreide mogelijkheden om de effectiviteit, snelheid en efficiëntie van processen te verhogen - niet alleen in bedrijven, maar ook als het gaat om dienstverlening. Met haar nationale AI-strategie wil de Bondsregering van Duitsland een toonaangevende basis maken voor de ontwikkeling en toepassing van AI-technologie, om zo het wereldwijde concurrentievermogen te waarborgen.

Grote halfgeleiderinvesteringen

Behalve Microsoft investeren er nog veel meer bedrijven in Duitsland. De overgrote meerderheid van de grote halfgeleiderinvesteringen die momenteel in Europa worden gedaan, zijn bijvoorbeeld in Duitsland gedaan, zei de bondskanselier. De president van Microsoft benadrukte ook de grote innovatieve kracht van Duitsland: "We vertrouwen de bedrijven die hier gevestigd zijn. We hebben ook vertrouwen in de mensen en hun fundamentele houding, de geest van innovatie en de ijver die we in de hele economie waarnemen."

Dit vertrouwen in Duitsland als zakencentrum is niet in de laatste plaats te danken aan het feit dat het land "zeer vastbesloten blijft om een open economie te zijn," benadrukte de bondskanselier. Hij zei dat de federale regering alles in het werk zal stellen om ervoor te zorgen dat Duitsland een aantrekkelijke basis voor het bedrijfsleven blijft, met de capaciteit om zijn innovatieve kracht op het wereldtoneel te laten gelden.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden