Laatste nieuws:

, 13 februari 2024 12:13

Groei markt LV-frequentieregelaars vertraagt

Vorig jaar zijn wereldwijd, volgens onderzoek van Interact Analysis, meer dan 20 miljoen laagspanning-frequentieregelaars verkocht. De markt blijft groeien, maar volgens de marktanalisten vertraagde het groeitempo vorig jaar wel en dat zal naar verwachting ook dit jaar zo zijn. In 2025, zo is de verwachting zal de groei weer toenemen. Uiteindelijk zal tot 2028 de markt wereldwijd jaarlijks met 4 procent groeien als je naar de gemiddelde groei over die periode kijkt.

'
1/1
De omzet in de markt voor LV-drives steeg tot boven de USD 14 miljard vorig jaar. Maar in de tweede helft van het jaar meldden de leveranciers van de frequentieregelaars dat de orderportefeuille aanzienlijk was geslonken. Na een aantal jaren van hogere gemiddelde verkoopprijzen en een ongekende vraag, werd de vertraging in de markt zichtbaar en was de groei vorig jaar uiteindelijk slechts 2,7 procent.

Teruglopende vraag en neerwaartse prijsdruk

De trend zal zich naar verwachting voortzetten in 2024, met een zwakkere vraag en neerwaartse prijsdruk en een voorspelde wereldwijde omzetgroei van 0,3 procent. Dit geldt voor elke drie regio's, behalve voor Azië-Pacific (APAC), vanwege de verwachte groei van de Chinese productie-economie China zal naar verwachting goed zijn voor 28 procent van de totale marktinkomsten aan LV-frequentieregelaars in 2024.
Brianna Jackson, onderzoeksanalist bij Interact Analysis: "De opgeblazen prijsniveaus van veel grondstoffen, die leidden tot een stijging van de verkoopprijs voor freqnetieregelaars in 2021 en 2022, zijn aanzienlijk gedaald ten opzichte van hun pieken in 2022. Dit heeft geresulteerd in druk van klanten om de prijzen te verlagen en we verwachten dat de prijzen in 2024 verder zullen dalen met naar schatting -1,5 procent in de loop van het jaar."

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden