Laatste nieuws:

, 9 januari 2024 11:26

Stroeve markt motorreductoren wacht herstel in 2025

Motorreductoren en industriële tandwielproducten hebben in 2023 wereldwijd naar schatting USD 14,2 miljard aan inkomsten opgeleverd. Dat is een lichte daling van 0,7 procent ten opzichte van 2022. Voor de komende vijf jaar verwacht marktonderzoeksbureau Interact Analysis dat de markt na een verdere daling in 2024 weer gestaag zal groeien.

'
1/1
Uit het laatste onderzoek van Interact Analysis, gepubliceerd in de vierde editie van hun 'Geared Motors & Industrial (Heavy-duty) Gears Market report' blijkt dat veel leveranciers in het tweede kwartaal van 2023 minder orders hebben binnengehaald met een verwachte krimp van de marktomzet met 0,7 procent als gevolg. De daling zal naar verwachting aanhouden met in 2024 een verdere omzetdaling van 1,9 procent voor de markt van motorreductoren en industriële tandwielen. De vooruitzichten voor 2025 en daarna lijken echter rooskleuriger, met een verwachte gestage groei van 3 tot 5 procent per jaar tot 2028.

Regionaal

Bekeken per regio, is APAC (Azië-Pacific) veruit de grootste markt voor motorreductoren en industriële tandwielproducten, goed voor 46 procent van de omzet wereldwijd. Daarna volgen EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika ) en Noord- en Zuid-Amerika met een aandeel van respectievelijk 33 en 21 procent. In 2023 zal de APAC-regio echter naar verwachting de grootste krimp hebben doorgemaakt, terwijl de regio Noord- en Zuid-Amerika naar verwachting een redelijke groei zal handhaven. Deze daling in APAC is grotendeels te wijten aan de krimp in China en de impact van de vastgoedcrisis op deze markt. Verwacht wordt dat de Indiase en Zuidoost-Aziatische markten de omzetgroei van tandwielproducten in APAC de komende jaren zullen stimuleren.

Leveranciersranglijst stabiel

Samantha Mou, onderzoeksanalist bij Interact Analysis: "De leidende leveranciers voor de markt van tandwielproducten blijven relatief ongewijzigd, maar de concentratie van het leveranciersbestand gaat door. Als gevolg van de overname van Altra Motion behoort Regal Rexnord nu tot de top 5 van grootste leveranciers van tandwielproducten wereldwijd. Over het algemeen blijft de ranglijst van andere toonaangevende leveranciers stabiel, waarbij SEW Eurodrive zijn positie als wereldwijd nummer 1 en in alle drie regio's behoudt. Het EMEA-leverancierslandschap is het meest 'stabiel', met alle toonaangevende leveranciers die in 2022 groei in hun gespecialiseerde gebieden laten zien."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden