Laatste nieuws:

, 19 december 2023 15:05

Nieuwe technische banen dankzij digitalisering

De komende drie jaar groeit het aantal nieuwe banen in de operationele technologie (OT). En dat komt, denkt bijna de helft van de bedrijven, vooral door digitalisering. Dit komt naar voren uit nieuw onderzoek van Schneider Electric, uitgevoerd door onderzoeksbureau Omdia. Voor het onderzoek zijn 407 industriële bedrijven ondervraagd in West-Europa, de VS, China, India en Zuidoost-Azië – van mkb-ers tot grote ondernemingen.

'
1/1
Het rapport, ‘The Future of Work in Industry', laat de omvang van het wereldwijde gebrek aan industriële vaardigheden zien. Het werven van talent is een belangrijke uitdaging voor meer dan de helft van de ondervraagden. Maar er is een oplossing voor dit vraagstuk. Want behalve dat het nieuwe banen oplevert, verwacht meer dan twee derde van de ondervraagden dat digitalisering het tekort aan talent zal helpen aanpakken.

Milieu-, sociale en bestuurscriteria

Uit het onderzoek bleek dat bijna de helft van de ondervraagde ondernemingen van mening is dat voldoen aan ESG-doelstellingen Environmental, Social & Governance - milieu-, sociale en bestuurscriteria), een flinke uitbreiding van bestaande functies in de fabriek tot gevolg zal hebben. Bovendien is een grote meerderheid (73%) het ermee eens dat digitalisering de aard van het werk in de komende drie jaar aanzienlijk zal veranderen. Drie op de tien (31%) zijn van mening dat functies op het gebied van kwaliteitscontrole het meest zullen worden uitgebreid of verbeterd door digitalisering.

Nieuwe vaardigheden

Uit het onderzoek bleek ook dat industriële bedrijven verwachten dat ze de komende drie jaar nieuwe vaardigheden nodig zullen hebben op gebieden als robotica-programmering en -integratie (49% van de respondenten zegt geen of onvoldoende vaardigheden te hebben op dit gebied) en dataverwerking, visualisatie en analyse (ruim 30% heeft geen of onvoldoende vaardigheden op deze gebieden).

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden