Laatste nieuws:

, 28 november 2023 08:57

SKF verbetert Bearing Assist-app

Door de nadruk te leggen op workflow, geeft de nieuwe versie van SKF's Bearing Assist app de monteur duidelijke begeleiding bij het montageproces - wat helpt om voortijdige storingen te voorkomen en de duurzaamheid te verbeteren.

'
1/1
Elk jaar zijn er miljoenen lagerschades die worden veroorzaakt door onjuiste montage. Dit verhelpen kan meerdere voordelen opleveren voor de eigenaars (operator) van roterende machines, zoals lagere onderhoudskosten, minder storingen en een duurzamere werking van de machine. "De nieuwe versie van onze app heeft workflow als middelpunt en is veel gebruiksvriendelijker", zegt Geri Palinkas, productmanager voor Bearing Assist bij SKF. "Dit maakt het makkelijker voor een lagermonteur om fouten te voorkomen."

Stap voor stap

De SKF Bearing Assist-app, op een smartphone of tablet, biedt stap-voor-stap begeleiding, vervangingsinstructies en een verbeterde manier om elk vervangend lager te documenteren en te traceren. Een gedetailleerde checklist houdt dat elke noodzakelijke stap bij, zoals het plannen en voorbereiden van de klus en het opmeten van de bijbehorende componenten. Behalve met besparen van tijd en moeite bij het monteren van lagers, helpt de app technici ook om een gestructureerd proces te gebruiken dat het risico op fouten minimaliseert. Aangezien het correct monteren van lagers voortijdig falen minimaliseert, helpt de app ook om afval te verminderen en de duurzaamheid te verbeteren door de levensduur van machines te verlengen.

Rapportage

Een belangrijke functie in de app is de mogelijkheid om lagerposities te labelen en vast te leggen tijdens het vervangen. Dit maakt betere documentatie en efficiënt onderhoud mogelijk. Het biedt ook een betere structuur voor het rapport dat automatisch door de app kan worden gegenereerd, waardoor de installateur tijd bespaart tijdens het werk. De nieuwste versie genereert ook een PDF-preview van het rapport binnen de app, zodat het kan worden bewerkt en gecorrigeerd voordat de definitieve versie wordt gemaakt. Gebruikers van de vorige kunnen de nieuwe versie naadloos overnemen omdat bestaande rapporten erin worden samengevoegd. Dit betekent dat er geen oude gegevens verloren gaan bij het upgraden.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden