Laatste nieuws:

, 7 november 2023 15:41

Productie in eerste permanente cleanroom Faulhaber start 2024

Op 13 september alweer is de nieuwe cleanroom op het Faulhaber-hoofdkantoor in Schönaich (D) gepresenteerd. De cleanroom wordt medio volgend jaar operationeel. Omringd door luchtsluizen voor personeel en materiaal om te garanderen dat de cleanroomomstandigheden gehandhaafd blijven, zullen hier producten voor de medische technologie en de farmaceutische worden gemaakt.

'
1/1
De nieuwe cleanroom heeft een oppervlak van 125 m². Hiervan is 90 m² gereserveerd voor de productie,. Andreas Melzer die bij Faulhaber leiding geeft aan de afdeling Safety, Facility & Maintenance legt uit: "Onze cleanroom is gecertificeerd volgens ISO-klasse 7. Dat betekent dat de toegestane concentratie van deeltjes in de lucht beperkt is, net als microbiologische contaminatie van de lucht." Dit reinheidsniveau wordt bereikt door de lucht 25 keer per uur te verversen, wat betekent dat de lucht ongeveer elek 2,5 min volledig wordt vervangen.

Medio 2024

De vestiging in het Duitse Schönaich had al sinds 2021 een cleanroomtent voor producten voor de halfgeleiderindustrie. Melzer: "Maar de eerste permanente cleanroom op deze locatie is iets heel nieuws, en bijzonder opwindend voor ons." De ingebruikname van de permanente cleanroom is gepland voor medio 2024. Dan is er een permanent team van medewerkers getraind en uitgerust voor het werk in de cleanroom. Voor die tijd moet de ruimte nog worden uitgerust met werkstations en apparatuur, en het reinigingssysteem moet nog worden aangesloten op de materiaalsluis.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden