Laatste nieuws:

, 23 oktober 2023 13:57

De gebruikershandleiding - gedrukt of digitaal?

In de wereld van gebruiksaanwijzingen is dit waarschijnlijk de meest gestelde vraag. online handleidingen hebben veel voordelen ten opzichte van hun gedrukte tegenhangers. Sinds de opkomst van digitale media is de papieren handleiding steeds meer een obstakel geworden voor iedereen die gebruiksvriendelijkheid, het milieu of kostenbesparing serieus neemt. Maar moet het nu per se gedrukt of mag digitaal ook?

'
1/1
Als we de bovenstaande vraag vanuit juridisch oogpunt benaderen, verandert een ogenschijnlijk eenvoudige vraag in een oogwenk in een complexe vraag. Dit komt doordat de vereisten voor het publicatieformaat (medium) onduidelijk en versnipperd zijn over verschillende bronnen van Europese wetgeving.

Ruimte in Verordening machineproducten?

De eerste significante verschuiving richting digitaal deed zich voor bij medische apparatuur. Ook de aanstaande nieuwe Verordening voor machineproducten biedt ruimte. Betekent dit dat alle instructies simpelweg online kunnen worden gezet?
Zoek je antwoord op de volgende vragen:

 

  • Wat zijn de huidige eisen aan het medium voor de gebruiksaanwijzing?
  • Wat verandert er met de nieuwe Machineverordening?
  • Welke kansen biedt de nieuwe Machineverordening?
  • Welke weg moet je bewandelen om een gedegen beslissing te nemen met betrekking tot het medium?

 

Kom dan op 29 november naar het Safety Event in 1931 Congrescentrum in 's-Hertogenbosch naar de Learnshop van Ferry Vermeulen van INSTRKTIV BV.

Gedrukt of digitaal

Ferry Vermeulen is directeur bij INSTRKTIV BV, dat zich bezighoudt met gebruikershandleidingen. De missie van het bedrijf gaat verder dan alleen het maken van handleidingen; ze gaan actief een partnerschap aan met hun klanten en dagen consequent conventionele grenzen uit door outside--the-box te denken. Door dit te doen, helpt INSTRKTIV hun klanten om te besparen op drukkosten, de impact op het milieu te verminderen en de user experience te vergroten. Hun experts weten precies welke informatie gedrukt moet worden en welke vanuit juridisch oogpunt een digitale vorm kan hebben.

Aanmelden

Het Safety Event heeft plaats op 29 november 2023 in 1931 Congrescentrum in 's-Hertogenbosch van 8.45 uur tot 17.15 uur. De reguliere toegangsprijs bedraagt 175 euro. Geregistreerde abonnees op een van de vakbladtitels van Mybusinessmedia, zoals Aandrijven & Besturen, Constructeur, Vraag & Aanbod, Elektrodata en Kunststof & Rubber hebben gratis toegang. Wel vooraf aanmelden. Leden van KIVI betalen 110 euro en studenten en docenten 60 euro. Ga hier direct naar de aanmeldpagina.

 

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden