Laatste nieuws:

, 18 oktober 2023 09:34

De nieuwe Verordening machineproducten - Is nieuw ook beter?

Eindelijk een nieuwe ‘Machinerichtlijn’. Breng je vanaf 20 januari 2027 voor het eerst een machine in de handel binnen de Europese Economische Ruimte of neem je die in gebruik, dan moet je aan de nieuwe Machineverordening 2023/1230 voldoen. De huidige Machinerichtlijn wordt dan vervangen door de verordening. Is nieuw ook beter?

De nieuwe Verordening machineproducten - eenvoudiger, beter? (Foto: Gerd Altmann)'
De nieuwe Verordening machineproducten - eenvoudiger, beter? (Foto: Gerd Altmann)
1/1
In de overwegingen die zijn opgenomen in de verordening staat dat de bepalingen in de verordening ten opzichte van de huidige Machinerichtlijn verbeterd, vereenvoudigd en aangepast moeten zijn aan de behoeften van de markt. Wie wil weten of dat ook zo is, mag het jaarlijkse Safety Event niet missen. Kom daarom 29 november naar 1931 congrescentrum in 's-Hertogenbosch naar de alweer 13e editie van dé kennisdag over machineveiligheid. Bekijk hier het complete programma aan plenaire en parallelsessies en geef uw kennis over machineveiligheid ook een update.

In gesprek

Dennis van Loon, consultant/trainer bij Kader met ruim 15 jaar ervaring in de machinebouw, besturingstechniek en machineveiligheid, gaat o het event in op de belangrijkste wijzigingen op technisch en administratief vlak en de impact. Of de wijzigingen inderdaad als verbetering en vereenvoudiging kunnen worden beschouwd voor uw dagelijkse praktijk - of niet beoordeelt u uiteindelijk zelf. Luister naar de visie van Kader en Van Loon en ga in gesprek met hem of een van de andere sprekers op het event.

Aanmelden

Het Safety Event heeft plaats op 29 november 2023 in 1931 Congrescentrum in 's-Hertogenbosch van 8.45 uur tot 17.15 uur. De reguliere toegangsprijs bedraagt 175 euro. Geregistreerde abonnees op een van de vakbladtitels van Mybusinessmedia, zoals Aandrijven & Besturen, Constructeur, Vraag & Annbod, Elektrodata en Kunststof & Rubber hebben gratis toegang. Wel vooraf aanmelden. Leden van KIVI betalen 110 euro en studenten en docenten 60 euro. Ga hier direct naar de aanmeldpagina.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden