Laatste nieuws:

, 11 oktober 2023 09:05

Eindhoven krijgt eerste Metaverse-innovatiehub van Benelux

De nieuwste innovatiehub van High Tech Campus Eindhoven (HTCE) heet 3EALITY, de eerste fysieke innovatiehub van de Benelux op het gebied van Metaverse en Spatial Computing-technologieën. De komst van de innnvatiehub werd aangekondigd begin oktober tijdens de Immersive Tech Day. Wel nog even wachten tot volgend jaar.

De eerste fysieke innovatiehub van de Benelux op het gebied van Metaverse en 'spatial computing' opent volgend jaar de deuren op de HiGH Tech Campus Eindhoven.'
De eerste fysieke innovatiehub van de Benelux op het gebied van Metaverse en 'spatial computing' opent volgend jaar de deuren op de HiGH Tech Campus Eindhoven.
1/1
Met 3EALITY bouwt de Campus aan een ecosysteem van innovatieve bedrijven die werken aan spatial computing en Metaverse-applicaties. Partners en huurders zullen worden ondersteund in het presenteren van hun toepassingen, en de hub gaat actief kennis delen door evenementen te organiseren en educatieve programma's te initiëren met onderwijsinstellingen. Kantoorruimtes en technische faciliteiten bevinden zich straks in en rondom een grote gemeenschappelijke ruimte en co-working spaces, welke samenwerking stimuleren. 3EALITY is de vijfde innovatiehub van HTCE. De Campus heeft in het verleden onder andere al met succes de 5G Hub en het AI Innovation Center opgericht, en met 3EALITY voegt het nu ook immersive tech toe aan het portfolio.

Volgende stap

"High Tech Campus Eindhoven heeft de ambitie om in 2030 tot de wereldwijd toonaangevende tech hubs te behoren. Om dit te realiseren, nemen we een proactieve rol in het aanjagen van innovatie door fysieke hubs te starten die voortkomen uit technologische trends. Deze hub voegt een softwarelaag toe aan de sterke hardwarelaag van de Campus; een cruciale stap in het realiseren van onze ambitie," zegt Otto van den Boogaard, ceo CEO van HTCE. Philipp Werle, business developer emerging tech, voegt hieraan toe: "Als R&D Campus kijken we 10 jaar vooruit. We verwachten dat deze technologieën een grote impact gaan hebben op alle domeinen, en zien het potentieel van de toepassingen die deze technologieën mogelijk maken."

Opening februari 2024

De hub komt op de begane grond en in de kelder van HTC 37, het voormalige gebouw van Philips Research. De verbouwing volgt de komende maanden de officiële opening staat gepland voor half februari, wanneer naar verwachting ook de eerste huurders hun intrek nemen. Werle: "Op dit moment zijn we samenwerkingsovereenkomsten aan het afronden met bedrijven die ons voorzien van de benodigde infrastructuur en knowhow op dit gebied. Verder verwachten we dat de eerste innovatieve bedrijven in de hub gevestigd zijn op het moment van opening. Dit is de start van een nieuw cluster van opkomende techbedrijven op High Tech Campus Eindhoven."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

15 april 2024 - Messe Düsseldorf
Tube
15 april 2024 - Messe Düsseldorf
wire
16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden