Laatste nieuws:

, 19 september 2023 18:13

Total Productivity helpt Remeha met gloednieuwe assemblagelijn

Vorige maand heeft Remeha de grootste warmtepompfabriek in Nederland geopend in bijzijn van Demissionair ministers Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) en Rob Jetten (Klimaat en Energie). Total Productivity is vorig jaar door Remeha ingeschakeld om in negen maanden een complete assemblagelijn te ontwikkelen, die uiteindelijk goed om moet zijn voor een jaarproductie van 140.000 hybride warmtepompen.

Total Productivity is vorig jaar door Remeha ingeschakeld om in negen maanden een complete assemblagelijn te ontwikkelen, hier in opbouw maar inmiddels in gebruik, die uiteindelijk goed om moet zijn voor een jaarproductie van 140.000 hybride warmtepompen.'
Total Productivity is vorig jaar door Remeha ingeschakeld om in negen maanden een complete assemblagelijn te ontwikkelen, hier in opbouw maar inmiddels in gebruik, die uiteindelijk goed om moet zijn voor een jaarproductie van 140.000 hybride warmtepompen.
Rechts
1/2
Om in negen maanden een complete assemblagelijn te ontwikkelen voor het elkaar zetten van hybride warmtepompen is een hele uitdaging. Alles moest worden bedacht, uitgetekend, geproduceerd, ingekocht, samengebouwd en worden getest. Hiervoor zijn onder andere twee dubbelvoudige lektestmachines ontwikkeld, die de warmtewissellaar op druk zetten en de drukvalmeten, en een robot die supernauwkeurig een extra lektest uitvoert.

Ambitieuze planning

Om de ambitieuze planning te halen is tijdens de engineeringsfase gekozen voor deelvrijgaven en niet voor het afronden van het hele tekenpakket om vervolgens alle koop- en maakdelen in één keer te bestellen. Aan de hand van een overzicht van de projectonderdelen werd inzichtelijk waar de langste doorlooptijd op zat. Daar is als eerste mee gestart. De engineering van de mechanische onderdelen werd verder weg in de tijd gepland. Deze methodiek staat bekend als de QRM (Quick Response Manufactering) methodiek.
Dan nog kwamen we Remeha en Total Productivity ongeveer een maand te kort in de planning. Daarom is besloten de lijn direct samen te bouwen op de locatie van Remeha en daar zowel de fabrieks- als de definitieve afname te doen. Met succes. In Apeldoorn wordt nu met een totale productiestaf van 100 werknemers de naar zeggen meest verkochte hybride warmtepomp van Nederland geproduceerd, de Elga Ace. Dit jaar moeten er in totaal 50.000 van de lijn komen.

Actieplan

Arthur van Schayk, algemeen directeur van Remeha: "De opening van deze fabriek zal de beschikbaarheid van hybride warmtepompen in de Nederlandse markt aanzienlijk gaan helpen." Substantiële opschaling van de productiecapaciteit van warmtepompen is onderdeel van het ‘Actieplan Hybride Warmtepompen 2022 - 2024'. Hierbij spannen overheid en industrie zich in om de productiecapaciteit op te schalen en tegelijkertijd de productiekosten te verlagen, de gemiddelde installatietijd te verkorten en een groei van het aantal installateurs te realiseren. Nu de beschikbaarheid van warmtepompen op orde is vormt de installatiecapaciteit een bepalende factor in de versnelling van de energietransitie. Remeha traint jaarlijks meer dan 5.000 installateurs om hen te helpen de warmtepompen zo efficiënt mogelijk te kunnen installeren.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden