Laatste nieuws:

, 19 september 2023 18:06

2,5 miljoen euro voor startup Villari

TU Delft-spin-off Villari heeft een vervolginvestering ontvangen van EUR 2,5 miljoen van FORWARD.one, samen met InnovationQuarter Capital en Delft Enterprises. De sensoroplossing van Villari spoort in real-time kleine breuken of vermoeidheidsscheuren op in stalen constructies.

'
1/1
Tijdens zijn afstudeerproject aan de TU Delft heeft Villari-oprichter en ceo Olivier Baas een nieuwe technologie ontwikkeld om scheuren op te sporen door magnetische veldvariaties in een stalen constructie te meten. De resulterende gegevens worden met een hoge betrouwbaarheid gekoppeld aan de groei van scheuren, die klanten te allen tijde kunnen volgen via een gebruiksvriendelijk dashboard. "In tegenstelling tot handmatige inspectie kunnen onze klanten nu hun assets onbelemmerd blijven gebruiken terwijl de gegevens over scheuren continu worden verzameld en tegen veel lagere kosten, waardoor ze hun besluitvormingsproces met betrekking tot onderhoud of vervanging kunnen optimaliseren," aldus Baas. De sensoroplossing van Villari is gepatenteerd en al geïnstalleerd bij verschillende klanten, waarbij assets zoals bruggen van de Nederlandse overheid en verschillende industriële kranen in havens en staalproductiesites in Europa worden beschermd.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden