Laatste nieuws:

, 12 juli 2023 09:09

Maxon boekt recordomzet over 2022

De Maxon Group heeft vorig jaar een recordomzet geboekt van 707,7 miljoen Zwitserse frank – bijna 730 miljoen euro en 13 procent meer dan in 2021. "We hebben onze recordomzet in uitdagende en moeilijke tijden te danken aan onze betrokken medewerkers en onze diversificatie", zegt dr. Karl-Walter Braun, hoofdaandeelhouder en voorzitter van de raad van bestuur. Het zijn vooral de medische technologie en industriële automatisering geweest, die aan de recordomzet hebben bijgedragen.

De Maxon Group heeft vorig jaar een recordomzet geboekt van 707,7 miljoen Zwitserse frank – bijna 730 miljoen euro en 13 procent meer dan in 2021.'
De Maxon Group heeft vorig jaar een recordomzet geboekt van 707,7 miljoen Zwitserse frank – bijna 730 miljoen euro en 13 procent meer dan in 2021.
1/1
Het bedrijf investeerde wereldwijd CHF 51,5 miljoen (in het voorgaande jaar CHF 46,9 miljoen) in onderzoek en ontwikkeling. "De om en nabij 340 R&D-medewerkers in onze 10 ontwikkelingscentra wereldwijd zorgen ervoor dat wij ons gestaag verder ontwikkelen en dat wij innovatief zijn", zegt Eugen Elmiger, gedelegeerde van de raad van bestuur en ceo.
De productplatformen zijn aangevuld met de ultracompacte robotaandrijvingen EC frameless van de DT-familie met TSX-encoders, die bijvoorbeeld worden gebruikt in exoskeletten voor mensen met mobiliteitsbeperkingen. Daarbij komen de gemoderniseerde reductiemotoren van Parvalux by maxon en een meerassige besturing van ZUB by maxon, die in deuraandrijvingen en intralogistieke oplossingen brede toepassing vinden. Een absoluut nieuw product is een met vloeistof gekoelde EC48-servomotor voor schokdempersystemen in supercars. Ook de gehele aandrijflijn van het systeem voor elektrische fietsen BikeDrive Air is grondig herzien.

Nieuwe productielocatie

De vier bestaande locaties van de Britse dochteronderneming Parvalux, dat kleine reductiemotoren maakt, worden samengevoegd in een nieuwe productielocatie in Bournemouth, die bijna gereed is. "Daarnaast hebben we ons innovatiecentrum in Zwitserland, het Center for Robotics in Zürich, versterkt om de grote uitdagingen van de digitalisering in de aandrijftechniek aan te kunnen gaan en ‘Digital Leader in Drive Technology for Products and Services' te worden" aldus Elmiger.

Voorzichtig positief

Tot nu toe ontwikkelt de ordersituatie in het huidige boekjaar zich op een vergelijkbaar niveau als het voorgaande jaar. Maar het is onzeker hoe de economie in de afzetmarkten zal afkoelen. "De tekorten uit de coronaperiode worden gestaag minder en leveranciers kunnen weer sneller leveren. Anderzijds teren veel klanten nu juist op hun voorraden en zetten - ook als gevolg van de stijgende rente - in op kleinere aantallen en kortere besteltijden. Hieraan moeten wij ons aanpassen", zegt Braun.

Bron: https://www.maxongroup.nl

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden